EKOLOŠKA AKCIJA ULEPŠAJMO KOTEŽ Učenici osnovnih i srednjih škola, ali i deca iz vrtića učestvovali u čišćenju naselja! FOTO

09:05

21.04.2023

Podeli vest:

printscreen/TV Pančevo

U Pančevu se u naseljima Kotež 1 i Kotež 2 juče održala Ekološka akcija “Ulepšajmo Kotež”. Ovu akciju su zajedno organizovali Mesna zajednica Kotež i udruženje građana “Da se ne zaborave” uz pomoć i podršku JKP „Higijena“ i JKP „Zelenilo“, prenosi TV Pančevo.

Mališani predškolskog uzrasta  i đaci  osnovne i srednje škole očistili  su poljanu na kotežu  kao i  okolne ulice i zelene površine.

Vrtić Slavuj, osnovna škola Stevica Jovanović i srednje škole Mašinska škola, Tehnička škola “23. maj” i Ekonomsko-trgovinska akcija “Paja Marganović”, zajedno su podržale ovu akciju.

Grad Pančevo

Branislav Raketić, predsednik MZ Kotež zahvalio se svim  svima koji su učestvovali u akciji a pogotovo đacima i njihovim nastavnicima što su ispunili obećanje i odazvali se akciji.

JKP „Zelenilo“ Pančevo učestvovalo je u akciji tako što je pomoglo da se na livadi koja je prethodno očišćena  zasade nova stabla. Mišo Marković, v.d. direktora JKP “Higijena” zahvalio se građanima koji su inicirali ovu ekološku akciju. On je istakao da su ovakve akcije veoma bitne za najmlađe kako bi shvatili značaj očuvanja zelenih površina.

Nastavnici i učenici poslužili su se i novim kantama i kontejnerima koje su dobili putem akcije sakupljanja izdvojenog ambalažnog otpada u školama „Sakupi i uštedi – vredi“, kao i znanjem stečenim tokom prateće edukacije koju JKP „Higijena“ Pančevo sprovodi osam godina. Reč je o saradnji sa svim obdaništima i osnovnim i srednjim školama na teritoriji Pančeva, uz podršku Tatjane Božić, članice Gradskog veća zadužene za obrazovanje, Sekretarijata za javne službe i socijalna pitanja Gradske uprave grada Pančeva – Odsek za obrazovanje, društvenu brigu o deci, socijalnu i zdravstvenu zaštitu, lokalnog Sekretarijata za zaštitu životne sredine i kompanije „Ekostar pak“, nacionalnog operatera sistema za upravljanje ambalažnim otpadom i partnera „Higijene“ na uspostavljanju sistema njegovog razvrstavanja na izvoru nastanka.

U Pančevu je u toku i aprilska akcija sakupljanja i odnošenja kabastog otpada ispred domaćinstava: starog nameštaja, ambalaže, baštenskog i sveg drugog otpada izuzev građevinskog šuta, prema objavljenom rasporedu, stoga je udružen rad radi očuvanja životne sredine sveprisutna slika u gradu, rekao je Mišo Marković.

 

(Pančevac/TV Pančevo)

MALIŠANI IZ DOLOVA POSETILI STARČEVAČKI MUZEJ: Domaćini su bili sjajni, bilo je veoma lepo i edukativno! FOTO

DECA ĆE DANAS ČISTITI NASELJA KOTEŽ 1 I KOTEŽ 2: Akcija Ulepšajmo Kotež počinje u 10 sati!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.