MIROVIĆ: Završena sanacija deset objekata Dečjeg sela u Sremskoj Kamenici

16:02

20.04.2023

Podeli vest:

Pokrajinska vlada

„Zajedničkim finansijskim sredstvima Pokrajinske vlade i Naftne industrije Srbije sanirano je i adaptirano dvadeset kupatila u svih deset objekata u kojima borave deca i mladi bez roditeljskog staranja u Ustanovi za decu i mlade Dečje selo ΄Dr Milorad Pavlović΄ u Sremskoj Kamenici“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović danas nakon obilaska te ustanove.

Vrednost projekta sanacije je 12 miliona dinara, od čega je Pokrajinska vlada, preko Sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, izdvojila osam miliona, dok je ostatak finansirala kompanija NIS.

Pokrajinska vlada

Predsednik Mirović zahvalio je Naftnoj industriji Srbije na podršci i istakao da ovo nije prvi put da NIS svoja finansijska sredstva ulaže u ovakve i druge važne projekte na teritoriji čitave naše zemlje, posebno u Vojvodini.

„Pokrenuli smo danas i inicijativu da u narednih nekoliko nedelja obiđemo i druge ustanove u AP Vojvodini, domove u Pančevu, Beloj Crkvi i Somboru, da vidimo da li tamo ima potrebe za zajedničkim investiranjem“, naveo je Mirović.

U znak sećanja na jednog od najvećih dobrotvora Dečjeg sela u njegovoj istoriji, Pokrajinska vlada i uprava Dečjeg sela osnovali su spomen-kutak Siniše Mihajlovića.

Pokrajinska vlada

„Uvek kada budemo dolazili u Dečje selo, ovaj kutak će nas podsećati na njegovo veliko srce, na njegovu ideju i humanitarni rad“, istakao je Mirović i zahvalio na prisustvu bratu Siniše Mihajlovića – Draženu.

Direktor Ustanove za decu i mlade Dečje selo „Dr Milorad Pavlović” Mirko Jankelić naglasio je da su Pokrajinska vlada, resorni sekretarijat i kompanija NIS još jednom prepoznali koliko je važno da Dečje selo zadrži status i ugled koji ima. On je dodao da su u kućicama u kojima žive deca i mladi od četiri do dvadeset četiri godine nakon više od deset godina sanirana kupatila i toaleti.

„Kompanija NIS posebnu pažnju posvećuje mladima, posebno deci koja su u sistemu socijalne zaštite. Stoga smo se priključili projektu Pokrajinske vlade kako bismo unapredili kvalitet života socijalno osetljivih kategorija društva“, izjavio je generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev.

Događaju je prisustvovao i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić.

SUDBINA VELIKE MATURE: Đaci i roditelji rekli svoje

(Pančevac/Pokrajinska vlada)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.