BRAVO BRAĆO I SESTRE! GLUMICA ZAIGRALA UŽIČKO KOLO USRED NJUJORKA! Katarina Radivojević proslavila Vaskrs u Americi! VIDEO

16:01

18.04.2023

Podeli vest:

Glumica Katarina Radivojević vaskršnje praznike provodi u Americi, što je ne sprečava da ispoštuje tradiciju i pravoslavne običaje ispred crkve „Svetog Save“ usred Njujorka, u kojoj se ove godine prvi put održala Vaskršnja liturgija nakon incidenta.

U Americi živi mnoštvo pravoslavaca koji su se na najradaosniji hrišćanski praznik, Vaskrs, okupili ispred crkve, pa zaigrali u užičko kolo, čemu se pridružila i poznata glumica.

Nakon što je svetinja 2016. godine izgorela u požaru, ovo je prva Vaskršnja liturgija na tom mestu. Pravoslavci su tim povodom zaigrali tradicionalno kolo, što je tamošnjim meštanima bila prava atrakcija, te su ih zadivljeno gledali.

„Bravo braćo i sestre“, „Bravo devojke, juhuu“, bili su samo neki od komentara uz video.

– Ovogodišnji Vaskrs za Srbe u Njujorku posebno je radostan jer su dočekali da prisustvuju prvoj uskršnjoj službi posle sedam godina od tragičnog požara u kom je crkva izgorela na Vaskrs 2016. godine – rekao je nakon službe protojerej stavrofor Živojin Jakovljević, starešina tog Sabornog hrama za Tanjug, a prenose Novosti.

Te 2016. godine, upravo na Uskrs crkva „Svetog Save“ izgorela je u požaru, a njegova obnova traje i dalje sedam godina kasnije. Kako se na kraju ispostavilo, požar nije podmetnut već je u pitanju bio nesrećan slučaj, pošto su se zapalile sveće.

Prvu liturgiju nakon incidenta održao je patrijarh Porfirije ove godine 5. februara.

Detaljnije pogledajte u videu:

 

(Pančevac/SD)

FEŠTA KOD RAŽNATOVIĆA: Ponosna baka slavi rođenje unuka Krstana

ĆERKA ĐORĐA BALAŠEVIĆA PRIJAVILA SUPRUGA ZA NASILJE Glumica otkrila da tortura traje mesecima! Jovanoviću izrečena zabrana prilaska!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.