POBEDA PARTIZANA ZA KRAJ REGULARNOG DELA EVROLIGE! Poznat i rival crno-belima u Top8, to će biti španski velikan! VIDEO

08:54

15.04.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/Sport Klub

Pobeda trojkom Nanelija!

U okviru poslednjeg kola regularnog dela Evrolige ekipa Partizana je savladala Panatinaikos rezultatom 83:81 posle veoma teške i naporne utakmice u „Štark areni“!

Nije baš sve išlo po planu za Partizan na startu utakmice. Panatinaikosovi Litvanci su pravili probleme, ali i Vilijams, da bi crno-beli konačno poveli preko Lesora koji je zakucao na dodavanje Pantera za 11:10.

Gosti su počeli da prave seriju od kraja prve deonice.

Bejkon je doneo gostima 18:21, a onda trojka Vilijamsa za šest poena viška.

Preveliki broj izgubljenih lopti Partizana, Obradović je bio ljut jer su njegovi košarkaši napravili samo jedan faul u prvoj četvrtini.

Moralo je nešto da se menja u pristupu igrača Partizana, a Panatinaikos je stigao i do dvocifrene prednosti početkom druge deonice. Ni šut nije služio domaće, Naneli i Ledej su promašivali trojke, ali je Smailagić svojim bacanjem po parketu dodatno podgrejao atmosferu.

Na drugoj strani Grigonis postiže drugu trojku za maksimalnih +11, a Obradović je na 6:08 do kraja druge četvrtine morao da traži tajm-aut kada je Kalaicakis iz kontre pogodio za 20:33, a onda po povratku na parket nova trojka Mancukasa… Čekala se trojka i Panter se konačno namestio i pogodio za 23:38, odmah je Serelis prekinuo to tajm-autom.

Nije mu namera prošla jer je kapiten Partizana pogodio novu trojku, a onda krađa Alekse Avramovića za 28:38, pa nova kontra koju završava Panter za 30:38!

Egzum je uneo dosta živosti u oba pravca, ali Volters na drugoj strani pogađa trojku i vraća dvocifrenu prednost gostima. Ipak, jasno je bilo svima, Partizan je konačno pronašao ključ za odbranu.

Užarena ruka Kevina Pantera je pogodila novu trojku, a završio je sve Aleksa Avramović poenima.

Tvrda treća deonica, Avramović je postigao trojku na isteku napada za -1, ali je PAO uspevao da održi prednost. Videli smo fenomenalno zakucavanje Egzuma, ali je Bejkon pogodio trojku na drugoj strani…

Ipak, Egzum je bio taj koji je držao Partizan u trećoj četvrtini, pogodio je i trojku, a onda nova trojka Bejkona na drugoj strani nakon što je „izvrteo“ Lesora.

Čak tri trojke je postigao Bejkon u trećoj četvrtini, nije dao prednost domaćinu koji je morao da sačeka poslednjih 10 minuta.

Imao je Partizan problema i početkom poslednje deonice kada su gosti stigli do nove dvocifrene razlike, ali su domaći imali Aleksu Avramovića koji pogađa trojku, pa krade loptu, da bi posle poena Ledeja bilo 67:71!

Falio je upravo Ledej Partizanu u prvom poluvremenu, ali je u drugom preuzeo odgovornost kada je to bilo veoma bitno.

Smailagić je smanjio na -2, a onda trojka Dantea Egzuma za 72:71 i erupciju oduševljenja na tribinama! Ni Bejkon više nije mogao do trojke, a veoma bitni poeni su bili Džejmsa Nanelija, prvi na utakmici. Ipak, crno-beli su pravili užasne faulove, pa je PAO ponovo bio u prednosti.

Rezultatska klackalica, a onda dve dvojke Pantera za 80:77 na ulasku u poslednja dva minuta!

Ipak, PAO uspeva da se ponovo vrati u meč zahvaljujući i sreći jer je lopta skakutala po obruču posle pokušaja za tri poena Kevina Pantera. U poslednjem minutu PAO je imao poen prednosti (80:81), ali onda trojka Džejmsa Nanelija za 83:81 na 30 sekundi do kraja!

Partizan će završiti na šestom mestu, igraće protiv Reala u plej-ofu.

Egzum je imao 18 poena, Panter 17, Aleksa Avramović je dodao 14, a po 9 su postigli Ledej i Lesor.

Kod gostiju Bejkon 19 poena, Ponitka 12.

(Pančevac/Sportske)

PARTIZAN VEČERAS DOČEKUJE PANATINAIKOS: Nakon ovog meča biće poznat rival crno-belima u Top8, Barselona ili Real Madrid!

OGROMNE GUŽVE ISPRED ARENE PRED POČETAK MEČA! Spremna i koreografija, Partizan večeras sprema feštu! VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.