PARTIZAN VEČERAS DOČEKUJE PANATINAIKOS: Nakon ovog meča biće poznat rival crno-belima u Top8, Barselona ili Real Madrid!

15:47

14.04.2023

Podeli vest:

printscreen/youtube/RTS

Sve zavisi, počinje i završava se od crno-belih.

Košarkaši Partizana večeras od 21 sat dočekuju Panatinaikos u okviru poslednjeg kola regularnog dela Evrolige.

Jučerašnji mečevi donekle su smanjili broj scenarija kada je reč o četvrtfinalnim parovima, ali kalkulacije i dalje postoje. Partizan sada i zvanično NE MOŽE da bude peti, zbog pobede Makabija nad Real Madridom, a MOŽE da bude samo šesti ili sedmi. Odnosno, da igra sa Barselonom ili Real Madridom.

Ukoliko Partizan pobedi PAO, a Barselona Valensiju, u plej-ofu će igrati sa Real Madridom.

Ukoliko Partizan pobedi PAO, a Barselona izgubi od Valensije, u plej-ofu će igrati sa Barselonom.

Ukoliko Partizan izgubi od Panatinaikosa i Žalgiris izgubi od Bajerna, Partizan će biti sedmi. I poslednje, ukoliko litvanska ekipa pobedi minhensku, a Partizan izgubi, biće šesti, zbog boljeg međusobnog skora. U tom slučaju ulogu će igrati duel Barselone i Real Madrida.

E, sada, postavlja se pitanje, Barsa ili Real?

Verovatno veliki deo košarkaških pristalica misli da je Real Madrid najbolji tim u Evropi, iako nisu prvoplasirani na tabeli. Mnogo je individualaca, koji su kvalitetni na svim pozicijama. Real ima bar dva igrača na svakoj poziciji, čiji kvalitet je praktično jednak. Isto je i sa Barselonom, koja nema centre visine, kurpulentnosti i dominantnosti u reketu kao što su Tavares (221) i Poarje (213), koji su uz to jako amortizovani i okretni, ali Barsa ima generalno jako visok tim na svim pozicijama viši od Partizanovog.

Gledajući statistku, onu najosnovniju, Partizan je ove sezone slavio protiv Reala u drugom meču i to ubedljivo, a Barselona ga je pobedila oba puta.

Odbrana spoljnog šuta predstavljala je problem protiv Barselone šutirali su za tri 61,1 odsto (11/18). Barselona je Partizan i nadskakala, 34 u odnosu na 24 skoka na utakmici. Barselona je toliko dobro spremila utakmicu da je uspevala da oteža pik and roll igru Obradovićevog tima na koju su toliko oslonjeni. Možda i najveća amplituda je u kategoriji asistencija, Barselona 25 – Partizan pet. Igra u tranziciji je bila još jedan od segmenata i problema, nekoliko trojki je primljeno baš na taj način.

Partizan je izgubio svega tri lopte na toj utakmici, a gosti 14, ali je Barselona svim drugim, posebno skokom, neutralisala ovu kategoriju. Beogradska ekipa imala je šest ukradenih lopti, bili su u momentima prilično agresivni u odbrani, što je upalilo, izlovali Mirotića u reketu u nekoliko navrata, ali crnogorski centar je onda napravio problem na spoljnoj liniji timu Željka Obradovića, kada je pogodio dve važne trojke. Madar je možda mogao bolje u napadu, ali imajući u vidu da je igrao protiv mnogo visoke ekipe, ne možemo isključiti da je u odbrani bio agresivan i posvećen, uprkos mismatch situacijama koje su bile neizbežne i limitu kada je reč o već pomenutoj visinskoj razlici.

Utakmica sa Realom usledila je posle ove, i statistika je tog puta bila na strani Partizana, jer su greške ispravljene. Crno-beli su ubacili 104 poena najboljoj odbrani lige uputivši svega 13 trojki. Međutim, Partizan je odigrao odličnu odbranu i zatvorio ključnog igrača Tavaresa. Proradio je Hezonja u drugom poluvremenu, Musa je vodio ekipu tokom celog meča, ali sve to nije bilo dovoljno. Partizan je timski proigrao. Za razliku od pet asistencija samo tri dana pre toga sa Barselonom, beogradski tim je ovaj put zabeležio 19. Agresivnom odbranom upisali su osam ukradenih lopti, a samo su devet izgubili. Samo, imajući u vidu intenzitet utakmice u Areni.

Bilo kako bilo, suština je sledeća, sve zavisi od Partizana. U top 8 nema loših timova i svako može da prođe dalje i igra na veliki broj utakmica. Ukoliko Partizan bude smiren, rešen da pobedi, koncentrisan na igru, pre svega odbranu, koja je bolja iz utakmice u utakmicu u poslednjem periodu, pobeda će se i desiti, bilo da je to Barselona ili Real Madrid.

(Pančevac/Sportske)

KAMPACO VODIO ZVEZDU DO POBEDE! Crveno-beli trijumfom završavaju sezonu u Evroligi, raduje se i Partizan!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.