ŽELEZNIČAR ZABLISTAO U DERBIJU Pančevci slavili na domaćem terenu protiv prvoplasirane ekipe IMT-a! FOTO

19:14

12.04.2023

Podeli vest:

G. J.

U derbiju 29. kola Prve lige Srbije Železničar je savladao prvoplasiranu ekipu IMT-a sa 2:0 (0:0).

Ispitivanje snaga dve trenutno najbolje ekipe u prvoligaškom društvu trajalo je skoro 20 minuta,a onda šanse počinju da se ređaju pred oba gola. Prvi su zapretili domaći fudbaleri, ali je šut Petrovića u 21. minutu završio za malo preko prečke. Samo minut kasnije uzvraćaju gosti, ali je njihov najopasniji napadač Radočaj bio za malo neprecizan. U 29. Kordić dobro šutira,ali na mestu je golman gostiju. Najbolju priliku za gol imao je IMT i to u 30. minutu, ali Luković u dva navrata promašuje iz dobrih prilika.

U drugom poluvremenu Železničar je nastavio sa napadima, a gosti kao da su posustali. U 54. minutu Grgić je sve sam uradio i kad je došao do gol linije odigrao je idealnu povratnu loptu, a na pravom mestu je Kordić koji dovodi Železničar u vođstvo od 1:0. Samo 4 minuta kasnije Luka Petrović je u ulozi asistenta,a neumoljivi realizator Dario Grgić koji još jednom trese mrežu gostiju.

G.J.

Imao je IMT do kraja svoje prilike,a najbolju u 90. minutu kada je opravdano dosuđen jedanaesterac za Beograđane. Luković je bio loš izvođač penala i loptu je poslao pored desne stative. Na kraju meča trener domaćih Vladimir Gaćeša bio je zadovolja osvojenim bodovima koji u ovakvom derbiju mnogo znače:

-Nismo dobro ušli u utakmicu , ali smo uspeli da konsolidujemo igru i da pariramo izutenom protivniku. Na poluvremenu smo se dogovorili da pojačamo ritam i dočekali smo svoj pravi momenat. Iskoristili smo svoje šanse, gosti nisu i to je fudbal, Ovog puta mi smo pobedili i drago mi je jer smo se približili IMT-u na samo 2 boda,a održali smo raliku na najbliže pratioce – rekao je Gaćinović.

 

(Pančevac/G.J.)

ŽELEZNIČAR DANAS U DERBIJU KOLA DOČEKUJE IMT: Trener Gaćinović sa velikim optimizmom najavljuje bolju igru! VIDEO

ŽELEZNIČAR POVEO PA STAO Pančevačka ekipa prokockala vođstvo protiv fudbalera Rada! FOTO i VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.