ISTORIJA SE PONOVILA Danski teniser objavio fotografije sa Đokovićem i oduševio fanove! Evo šta je Nole uradio! FOTO

20:13

06.04.2023

Podeli vest:

printscreen/ig: sportskeeda_tennis

Novak Đoković je završni deo priprema za ATP turnir iz Masters serije u Monte Karlu počeo sparingujući sa Jiržijem, Lehečkom, potom sa Aleksanderom Zverevom, a danas je na terenu bio sa mladom zvezdom tenisa, Holgerom Runeom.

Rune može da se podiči da nema negativan rezultat u međusobnim duelima s Noletom,: trenutno je 1:1, a 19-godišnji Danac je pritom dobio njihov poslednji okršaj, u finalu pariskog mastersa 2022. (bilo je tada 3:6, 6:3, 7:5 za danskog tenisera, koji je u prvom meču sa Đokovićem, na Ju-Es openu 2021, izgubio, i to sa 1:6, 7:6(5), 2:6, 1:6).

Iako su i pre dve godine vežbali zajedno, Novak je rešio da i ovoga puta pomogne mladom kolegi, baš kao što mu je to, što se tiče vežbi istezanja, pokazivao i kada je Rune bio 17-godišnjak.

Danac je sve to, prolećne fotografije „nekad i sad“ vežbanja sa Đokovićem, objavio na Instagramu, i to uz komentar:

– Uvek predstavlja inspiraciju kada smo na terenu zajedno, Novače. A i istorija se ponovila! (fotografije br. 2 i 3).

Činjenica da Nole ne odstupa od svoje namere da mlađim generacijama prenosi prikupljeno znanje, a ne odstupa iako „cake“ pokazuje trenutno osmoplasiranom na ATP listi, dovoljno svedoči kakav je čovek Đoković bio i ostao. Otuda i Runeovo oduševljenje, ali i mnogih drugih koji su videli i komentarisali na pomenutoj društvenih mreži ovu posvećenost srpskog asa novim generacijama „belog sporta“.

Podsetimo, turnir u Monte Karlu počinje 9. aprila, a Srbin je već nekoliko dana u pomenutom gradu, vežbajući na terenima gde će se i odigrati treći turnir iz Masters serije u ovoj sezoni. Prethodna dva, u Indijan Velsu Majamiju, Novak Đoković je morao da propusti jer mu nije bio dozvoljen ulazak u SAD iz pandemijskih razloga.

Nagradni fond turnira a u Monte Karlu je 5,78 miliona evra, a osim Đokovića u glavnom žrebu je još jedan naš reprezentativac, Laslo Đere.

 

(Pančevac/Novosti)

NOVAK OSTAJE BROJ 1 DO DALJEG Karlos Alkaras se povukao sa mastersa u Monte Karlu! Đoković će imati priliku da učvrsti svoju poziciju!

ĐOKOVIĆ NASTAVLJA DA VLADA TENISOM Nakon dve nedelje Novak se ponovo vratio na mesto broj jedan! Pogledajte kako od danas izgleda ATP lista!

NOVAK PONOVO MOŽE U AMERIKU Senat izglasao ukidanje vanrednog stanja! Đoković će moći da nastupi na letnjoj američkoj turneji!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.