OVE GODINE U PANČEVU ŠKOLU ZAVRŠAVA 1.123 OSMAKA: U srednjim školama će biti mesta za sve

08:46

06.04.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/Pancevo RTV

Ove godine osnovnu školu na teritoriji grada Pančeva završiće 1123 učenika. Oni su krajem marta polagali probni završni test kako bi proverili svoje znanje pred malu matura koja je planirana u junu. Prema rečima Tatjane Božić gradske većnice za obrazovanje, prošle godine je u pančevačkim srednjim školama bilo 52 obrazovna profila, što znači da ima mesta za svu decu koja će ove godine upisati srednju školu, javlja TV Pančevo.

Na teritoriji grada Pančeva ima 1100 učenika koji će ove godine završti osmi razred. Školu Mara Mandić završiće 23 učenika. Osmaci su krajem marta polagali probni završni ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, matematike i izbornog predmeta.

Tatjana Božić – gradska većnica za obrazovanje

– To u stvari i jeste proba, učenici, roditelji i nastavnici vide na kom nivo su deca uradila taj završni ispit i gde bi trebalo pojačati njihovo znanje do kraja ove školske godine. Ukupno imamo 1123 učenika osmog razreda, 1100 u 19 osnovnih škola i 23 učenika u školi Mara Mandić. Imamo i osobe koje pohađaju školu za vaspitanje i obrazovanje odraslih pri školi Đura Jakšić, tamo imamo 12 polaznika koji će polagati završni ispit.

Ove godine nema kombinovanog testa, već su učenici mogli da biraju od ponuđenih predmeta koji će polagati na završnom ispitu.

Tatjana Božić – gradska većnica za obrazovanje

– Najviše učenika se opredelilo za biologiju 35 posto, za geografiju 31 posto, istoriju 21 posto, fiziku 12 i hemiju 11 posto učenika. Oni će predmet koji su izabrali polagati na završnom ispitu.

Tatjana Božić naglašava da su upisi u Muzičku i Baletksu školu, kao i IT odeljenje u pančevačkog Gimnaziji nešto specifičniji uz odnosu na ostale srednje škole.

Tatjana Božić – gradska većnica za obrazovanje

– Elektronske prijave će se primati od 18. Do 24. Aprila, za decu koja žele da upišu Muzičku, Baletsku školu ili IT smer u Gimnaziji. Od 21. Do 24. Aprila je moguće prijavljivanje za prijemni ispit u svojim osnovnim i srednjim školama koje organizuju prijemni. Od 19. Do 21. Maja će biti prijemni ispit u Baletskoj i Muzičkoj školi a 20. Maja u Gimnaziji za IT smer.

Prošle godine u 10 srednjih škola u Pančevo bilo je 52 obrazovna profila, što znači da svi osmaci će biti upisani u jedno od srednjih škola u gradu, zaključila je gradska većnica Tatjana Božić.

(Pančevac/Rtvpancevo)

POLOŽENI VENCI POGINULIM RADNICIMA U RAFINERIJI NAFTE PANČEVO: Danas se navršavaju 24 godine od pogibije trojice radnika u NATO bombardovanju FOTO

APRILSKI SNEG (NI)JE VELIKO IZNENAĐENJE ZA PANČEVCE: Kada belilo prekrije zelenilo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.