APRILSKI SNEG (NI)JE VELIKO IZNENAĐENJE ZA PANČEVCE: Kada belilo prekrije zelenilo

13:32

04.04.2023

Podeli vest:

Jordan Filipović

Sneg kojeg cele zime (pa ni ranijih godina) nije bilo ni za lek, napadao je danas  kao nikad u to doba otkad se u poslednjih 150 godina u Srbiji postoji meteorološka služba i vodi evidencija o vremenskoj situaciji.
Ispostavilo se da se sada, u vreme kada priroda uveliko buja i cveta, sve zabelelo i prerkrilo već uveliko formirano zelenilo.
To je i one koji po panečvačkim naseljenim mestima brinu o održavanju javnih površina primoralo da ostave kosačice u pola posla, jer je trava odavno već bila previsoka, kako bi uhvatili lopate u ruke i očistili glavne pešačke zone i druge važne lokacije.
Tako se, kaže direktor Javnog komunalnog preduzeća „Starčevac” Milan Bačujkov, događalo da nakon što jedni radnici uklone sneg sa travnjaka, drugi odmah ulete sa kosačicama da bi nastavili s prvim prolećnim košenjem.
– Šta da radimo, prinuđeni smo da iskoristimo svaki sekund kako bismo postigli sve što se od nas očekuje. Imamo samo tri čoveka za fizičke poslove, pa moramo da se maksimalno precizno uklapamo, jer nam je svaki sekund dragocen. Eto, danas smo imali i dve sahrane, a isti ljudi to rade, čiste, sneg, kose zelene površine i sve što zatreba. Srećom, pa odnedavno ne moramo da brinemo o uklanjanju snega sa saobraćajnica, jer je taj posao preuzeo firma „Sremput”, a mi samo tu da sa svojim resursima eventualno uskočimo ako je kritična situacija – kaže Bačujkov.

Jordan Filipović

I njegov kolega direktor JKP-a „Vod-kom” Slobodan Ilić kaže da je ista situacija i kod njih.
– Pravo sa košenja zelenih površina prionnuli smo na obračun sa snegom. Čistili smo staze i prilaze ispred javnih ustanova, autobuska stajališta i groblje. Snalazimo se kako znamo, pa smo se uglavnom koristili lopatama. Tu su po potrebi i mala granica za trotoare na kultivatoru, traktor koji vuče grdalicu za puteve, a imamo i soli. Snalazimo se na razne načine, a često nam pomažu i poljoprivrednici, zajedno sa autoprevoznikom „Zlatković” – priča Ilić.

Milan Šupica

Prvi čovek brestovačke Mesne zajednice Dragan Miričić kaže da već dugo u sitacija kada se padne sneg bilo kog inteziteta nije bilo niakvih problema i sve je u najkreaćem roku dovođeno u red.
– Ovog puta je palo mnogo snega, ali bio vlažan i ovlašćena firma „Sremput” je brzo počistila opštinske puteve i važnije saobraćajnice. Naše preduzeće „Kombrest” je uvek spremno da ako sneg padao većim intezitetom da reaguje jer je opremljen za tako nešto. Inače, uvek prvo čistimo trotoare ka ambulanti, školi, Mesnoj zajednici – navodi Miričić.

(Pančevac/Jordan Filipović)

POLOŽENI VENCI POGINULIM RADNICIMA U RAFINERIJI NAFTE PANČEVO: Danas se navršavaju 24 godine od pogibije trojice radnika u NATO bombardovanju FOTO

PANČEVO SE JUTROS ZABELELO Saobraćaj se odvija usporeno, autobusi kasne do 10 minuta, radnici HIGIJENE od noćas na terenu VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.