OBLAČNO I HLADNO Sneg provejava, a severozapadni vetar povećava osećaj hladnoće. Evo kakvo nas vreme očekuje do kraja sedmice

08:57

05.04.2023

Podeli vest:

Pančevac

U Srbiji ujutro oblačno, mestimično sa snegom. Duvaće umeren i jak severozapadni vetar, u brdsko-planinskim predelima uz stvaranje snežnih nanosa, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

Hladan vazduh zadržava se iznad naših krajeva. Najviša dnevna temperatura oko 2 stepena u Beogradu, Nišu, Kraljevu, Kragujevcu i Prištini, a oko 5 stepeni, u Negotinu i Paliću. Samo će na Kopaoniku (-6) i na Zlatiboru (-2) temperatura biti ispod nule.

Printscreen/RHMZ

U glavnom gradu oblačno sa slabim snegom i kišom. Prestanak padavina očekuje se uveče, a maksimalna dnevna temperatura biće oko 2 stepena.

Printscreen/RHMZ

U Srbiji je na snazi žuti meteo alarm, koji upozorava na potencijalno opasno vreme. Prognozirano vreme nije neuobičajeno, ali se preporučuje oprez uz izbegavanje nepotrebnih rizika i praćenje vremenske prognoze.

Printscreen/RHMZ

Dnevna temperatura u drugoj polovini sedmice biće u postepenom porastu, ali i dalje ispod proseka za prvu polovinu aprila.

Do kraja sedmice se u jutarnjim satima očekuje lokalna pojava poledice i mrazeva, na 2 m do -2 stepena, a pri tlu do -5 stepeni.

U četvrtak, 6. aprila, biće hladno sa slabim jutarnjim mrazem. Veći deo dana očekuje se oblačno i suvo vreme, a provejavanje slabog snega očekuje se tek ponegde u planinski predelima. Duvaće slab i umeren severozapadni vetar, na severu i istoku Srbije povremeno i jak, a u Timočkoj Krajini i sa udarima olujne jačine. Najviša očekivana temperatura oko 6 stepeni.

U petak, 7. aprila, biće hladno sa slabim jutarnjim mrazem. Na jugu i jugozapadu Srbije jutro će biti delimično vedro, a u toku dana malo do umereno oblačno i suvo. U ostalim krajevima pretežno oblačno, a slaba kiša se krajem dana očekuje na severoistoku Srbije. Duvaće slab i umeren severoozapadni vetar, u Timočkoj Krajini povremeno i jak. Posle podne vetar će biti u slabljenju, a uveče u skretanju na južni i jugoistočni pravac. Najviša temperatura oko 9 stepeni.

U subotu, 8. aprila, biće hladno, ponegde sa slabim jutarnjim mrazem. U toku dana pretežno oblačno, mestimično sa slabom kišom, na planinama sa snegom. Vetar slab, promenljiv. Najviša temperatura oko 11 stepeni.

U nedelju, 9. aprila očekuje se pretežno oblačno, mestimično sa slabom kišom i najvišom temperaturom oko 12 stepeni.

Printscreen/RHMZ

Biometeorološka prognoza za Srbiju za sredu, peti dan aprila

Očekuju se nešto povoljnije biometeorološke prilike za hronično obolele osobe. To će usloviti smanjenje uobičajenih tegoba kod svih hroničnih bolesnika, a kod zdravih osoba se ne očekuju meteoropatske reakcije. Blagi oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima u jutarnjim satima, kao i osobama sa hipertenzijom. Preporučuje se adekvatno odevanje.

(Pančevac)

DANAS SE SLAVI SVETI PREPODOBNI MUČENIK NIKON Veruje se da OVE REČI pomažu spasu duše ako ih izgovorite na današnji dan

FOTO PRIČA: Pogledajte kako su Pančevci dočekali aprilski sneg! Danas su radile sanke, lopate, metle, čizme, a i pauk kog ništa ne može zaustaviti

APRILSKI SNEG (NI)JE VELIKO IZNENAĐENJE ZA PANČEVCE: Kada belilo prekrije zelenilo

AKCIJA ODNOŠENJA KABASTOG NASTAVLJA SE PO PLANU JKP HIGIJENE: Sneg se neće odraziti na najavljenu aprilsku akciju

NAJSTARIJIMA S LJUBAVLJU: Koncert učenika Muzičke škole 5. aprila u Klubu za odrasla i stara lica

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.