ZIMA SE VRATILA Snežni pokrivač i do 20 cm, na snazi crveni meteo alarm. Evo kad možemo očekivati prestanak padavina

08:33

04.04.2023

Podeli vest:

Pančevac

U većem delu Srbije danas je oblačno, hladno i vetrovito sa snegom. Najintenzivnije padavine očekuju se tokom jutra i prepodneva. U Timočkoj Krajini padaće kiša koja se posle podne očekuje ponegde i u Vojvodini.

Duvaće umeren i jak severozapadni vetar, u brdsko-planinskim predelima uz stvaranje snežnih nanosa, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

Na Kopaoniku (-6) i na Zlatiboru (-3)  temperature u minusu, tamo je tokom noći kiša prešla u snežnu mećavu. Tokom dana u ostalim predelima dnevne temperature biće u plusu. Oko 2 stepena biće u Nišu, Kraljevu, Kragujevcu, Beogradu…U Prištini i Novom Sadu biće oko 3, a samo u Negotinu temperatura će dostići dvocifrenu vrednost, prema prognozi RHMZ ovde će biti i do 18 stepeni.

Printscreen/RHMZ

U Beogradu oblačno sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača. Maksimalna dnevna temperatura biće oko 2 stepena.

U Beogradu ujutru i pre podne intenzivnije snežne padavine uz stvaranje snežnog pokrivača ukupne visine od 10 do 20 cm u gradu, a na Avali, Kosmaju i u šumadijskom delu periferije i do 30 cm. Posle podne slabljenje snega, a potpuni prestanak padavina očekuje se u sredu tokom dana, upozorava RHMZ.

Printscreen/RHMZ

Zbog snega u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i u Šumadiji na snazi je crveni meteo alarm. To znači da je vreme vrlo opasno. U većem delu zemlje na snazi je žuti, a RHMZ je upozorio da će u nižim predelima jugozapadne, zapadne i centralne Srbije doći do stvaranja snežnog pokrivača visine od 10 do 30 cm, lokalno i više, a na planinama i do 50 cm novog snega uz stvaranje snežnih nanosa usled jakog severozapadnog vetra. U ostalim krajevima manji snežni pokrivač. Padavine će posle podne oslabiti, ali se potpuni prestanak snega očekuje tek u sredu.

Izdato je i hidrološko upozorenje

– Na Mlavi, Peku, Neri i Brzavi vodostaji će biti u većem porastu tokom 03. i 04. aprila i kretaće se između granica redovne i vanredne odbrane od poplava. Na Crnom i Belom Timoku, Južnoj Moravi, Toplici, Veternici, Jablanici, Pustoj, Nišavi, Rasini, Jasenici, Kubršnici i Tamišu kod h.s. Jaša Tomić vodostaji će biti u većem porastu tokom 03. i 04. aprila i kretaće se oko granica redovne odbrane od poplava. Na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su lokalna izlivanja.

Printscreen/RHMZ

Narednih dana biće hladno, ujutru s mrazom.

U sredu se očekuje oblačno, mestimično sa snegom, u centralnim i južnim krajevima uz manje povećanje snežnog pokrivača. Doći će do slabljenja vetra, osim u Timočkoj Krajini, gde će i dalje biti jak, povremeno i olujni.

U četvrtak veći deo dana suvo. Uveče, tokom noći i u petak slabe padavine, a u subotu toplije.

Printscreen/RHMZ

Biometeorološka prognoza za Srbiju za utorak, četvrti dan aprila 

Biometeorološke prilike uticaće nepovoljno na osobe sa srčanim tegobama, a svim hroničnim bolesnicima savetuje se pridržavanje propisane terapije i smanjenje fizičkih aktivnosti. Kod meteoropata se očekuju reumatski bolovi, nervoza i glavobolja.

(Pančevac)

ZABELELA SE CELA SRBIJA! Saobraćaj u kolapsu na Milošu Velikom, na Zlatiboru i Kopaoniku prava mećava! FOTO

ZATRESLO SE TLO U SRBIJI: Zemljotres jačine 3 stepena po Rihteru pogodio Kragujevac

ZAHLAĐENJE, PADAVINE I OLUJNI VETAR: Meteorolog Čubrilo otkriva kakvo nas vreme očekuje narednih dana

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.