ZABELELA SE CELA SRBIJA! Pogledaje kolaps na putu prema Vrdniku iz pravca Rakovca! FOTO i VIDEO

08:26

04.04.2023

Podeli vest:

RINA.rs

Sneg koji pada duže od 12 sati na teritoriji zapadne Srbije napravio je kolaps
Intezivne snežne padavine su na području Beograda, Užica, Valjeva, Nove Varoši, Ivanjice, Sjenice i Novog Pazara, a posebno u planinskim predelima i putevima koji vode preko Debelog Brda, Tare, Zlatibora, Golije, Peštera Kopaonika, Divčibara i Goča, otežale su i usporile saobraćaj.

Još jedno zahlađenje i sneg otežavaju i usporavaju saobraćaj u većem delu zemlje, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije. U Beogradu i dalje pada sneg jakog intenziteta i očekuje se i u narednim satima, zbog čega se preporučuje ogroman orpez u saobraćaju.

Kolaps na putu prema Vrdniku 

Put prema Vrdniku iz pravca Rakovca. Kolaps. Vozila stoje na uzbrdicama u oba pravca.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

Putevi Srbije: Prohodni auto-putevi i svi državni putevi 

Javno preduzeće Putevi Srbije saopštilo je da su i pored snežnih padavina u većem delu zemlje, prohodni za saobraćaj autoputevi, svi državni putevi prvog i drugog reda kao i prilazi graničnim prelazima i planinskim centrima.Snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara u planinskim predelima na Zlatiboru, Tari, Kopaoniku, Zlataru, Goliji, Pešterskoj visoravni i Divčibarama dok je na području Iriškog venca, Valjeva i Kruševca na snazi zabranja kretanja za šlepere. Iz Puteva Srbije su naveli da su na terenu sva raspoloživa mehanizacija i ekipe putara kao i da imaju dovoljne količine soli, kamenog agregata i rizle. Na snazi je zabrana za šlepere preko Iriškog venca, na teritoriji Valjeva i Kruševca.

Lančani sudar na Batajničkom putu 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Kritično u Ivanjici, neprohodan put ka Novom Pazaru

– Kritična situacija je u selima koja gravitiraju ka vrhu Golije, dosta lokalinih puteva je neprohodno, što zbog snega, što zbog drveća koje je palo na puteve. Putni pravac Odvraćenica – Preko Brdo trenutno je neprohodan zbog snega koga ima na pojedinim mestima i do pola metra. Otežavajuća je okolnosti što duva jak vetar i ometa probijanje puta. Očekujemo da će ovaj deo puta koji spaja Ivanjicu sa Novim Pazarom biti prohodan tek sutra, ukoliko se vremenski uslovi poboljšaju – kazao je za RINU, Vitomir Arosović iz ivanjičkih „Puteva“.

RINA

 

Kamion se prevrnuo kod Dobanovačke petlje

Saobraćajna nesreća dogodila se jutros u 06.40 časova kod Dobanovačke petlje, u delu od Ostružnica ka Novom Sadu, kada se jedan kamion prevrnuo na putu, saopšteno je iz MUP-a za Tanjug. U ovom trenutku nema podataka o povređenim osobama. Saobraćaj se odvija alternativnim pravcima, saopšteno je iz MUP-a.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Prekid saobraćaja na auto-putu Miloš Veliki

Zbog udesa koji je izazvao šleper na autoputu Miloš Veliki, saobraćaj je u potpunom prekidu i stvorena koje kolona duga preko pet kilometara.

– Svi smo zarobljeni posle isključenja za Gornji Milanovac ka Ljigu, ne možemo ni napred ni nazad. Šleper se prevnuo i saobraćaj je potpuno obustavljen i nema naznaka kada ćemo krenuti napred, zarobljena je čak i Hitna pomoć – kazao je Miloš koji se našao u ovoj velikoj koloni.

Savet svim vozačima koji krenu put Beograda iz pravca Čačka, ukoliko se nadju na autoputu da koriste isključenje za Gornji Milanovac i koriste Ibarsku magistralu.

RINA

 

U Beogradu je tokom noći palo više od 20 centimetara snega, dok je na planinama, pre svega na Zlatiboru i Kopaoniku, prava mećava.

 

Kiša na Zlatiboru prešla u jaku snežnu mećavu 

Tokom večernjih sati kiša na Zlatiboru prešla je u jaku snežnu mećavu, a na kolovozu je već formiran snežni pokrivač u visini od nekoliko centimetara.

RINA.rs

Nadležne putarske službe su u pripravnosti, a dežurne ekipe sa teškom mehanizacijom biće poslate na teren.

Kako je već RHMZ najavio, danas se najviše padavina očekuje ujutru i pre podne. Na zapadu, jugozapadu i u Šumadiji na snazi će biti crveno meteo upozorenje, u nižim predelima pašće od 10 do 30 cm snega, a na planinama i do pola metra.

(Pančevac/RINA/Novosti)

ZATRESLO SE TLO U SRBIJI: Zemljotres jačine 3 stepena po Rihteru pogodio Kragujevac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.