spot_img
nekategorizovanoNASTAVLJA SE REKONSTRUKCIJA ULICA U PANČEVU Maja Vitman: Radovi u Kneza Mihaila...

NASTAVLJA SE REKONSTRUKCIJA ULICA U PANČEVU Maja Vitman: Radovi u Kneza Mihaila Obrenovića počinju 3. aprila FOTO

U okviru rekonstrukcije putne infrastrukture u Pančevu na redu je ulica Kneza Mihaila Obrenovića. Na delu ove ulice, od Graničarske do ulice Milke Marković radovi počinju 3. aprila.

Pančevac/Miloš Simić

Grad Pančevo, ove radove izvodi u saradnji sa Sekretarijatom za investicije, a kako je predviđeno projektom ovde će biti izgrađen novi kolovoz širine 6 metara za dvosmerni saobraćaj, sa svim kolskim priključcima za objekte u ulici. Predviđena je izgranja novih pešačkih staza širine od 1,6 do 2 metara sa obe strane. Biće rekonstruisani i vodovodna mreža, fekalna kanalizacija kao i njihovi priključci. Projektom je obuhvaćena i rekonstrukcija javne rasvete, tako da će i ovde biti postavljene savremene svetiljke sa „LED” tehnologijom. Na kraju će slobodne površine biće ozelenjene sadnjom stabala, ukrasnog šiblja i travnjaka.

Pančevac/Miloš Simić

Prilokom samog izvođenja radova planirali smo faznu rekonstrukciju dela ulice Mihaila Obrenovića, kako bi građanima naselja Tesla omogućili nesmetani prilaz do svojih domova. U prvoj fazi radovi će biti izvođeni u delu ulice Mihaila Obrenovića na deonici od Milke Marković do ulice Petra Kočića. U tom delu izvodiće se hirotehnički radovi i uređenje  trotoara. U drugoj fazi rekonstrukcije ulice Mihaila Obrenovića, isti radovi biće izvedeni na deonici od ulice Petra Kočića do Radoja Domanovića, a u trećoj od Radoja Domanovića do Graničarske ulice – navela je Maja Vitman, gdraska menadžerka, prilikom obilaska terena radi dogovora sa investitorima.

Pančevac/Miloš Simić

– Nakon završetka hidrotehničkih radova i uređenja trotoara u ulici Mihaila Obrenovića počeće rekonstrukcija saobraćajnice, što podrazumeva izgradnju kolovozne konstrukcije i postavljanje završnih slojeva kolovoza. Potom će uslediti postavljanje javnog osvetljenja, završnog sloja trotoara, po fazama po kojima su sprovođeni i prethodni radovi.

– Vreme trajanja radova u prvoj fazi, odnosno u delu ulice Mihaila Obrenovića od Milke Marković do Petra Kočića, iznosiće oko 20 kalendarskih dana, a završetak cele ulice se očekuje za 90 kalendarskih dana, naravno uz povoljne vremenske uslove. Sve vreme, tokom izvođenja radova biće postavljena privremena saobraćajna signalizacija, po fazama izvođenja radova, koja će omogućiti bezbedno odvijanje saobraćaja u zoni izvođenja radova – rekla je Vitman.

Zbog usaglašavanja dinamike izvođenja radova, kako ne bi došlo do zastoja i kašnjenja, Sekretarijat za investicije je dopisom obavestio sve vlasnike infrastrukturnih objekata u ulici Mihaila Obrenovića da svoje eventualno predviđene radove na infrastrukturnij mreži planiraju i usaglase sa dinamikom koju će definisati Grad Pančevo. Građani su takođe obavešteni da ukoliko planiraju izgradnju kućnih priključaka za objekte u ulici Kneza Mihaila Obrenovića, da te radove smatraju prioritetnim i da ih završe pre početka rekonstrukciji ulice – naglašeno je iz Sekretarijata.

Pančevac/Miloš Simić

– Da bi građanima ulice Kneza Mihaila Obrenovića obezbedili blagovremene priključke na infrastrukturu, kao i priključke budućim potencijalnim investitorima, potrebno je da Mesna zajednica „Tesla” informiše građane i izvrši anketu, da bi se traženi priključci izveli pre početka radova na rekonstrukciji ulice. Posebno napominjemo da je čl.19. Odluke o opštinskim putevima i ulicama na teritoriji grada Pančeva definisano da nakon završetka rekonstrukcije ulice u trajanju od 2 godine neće biti dozvoljeni radovi na rasopavanju ulice radi priključenja na komunalnu infrastrukturu – rekla je Maja Vitman, gradska menadžerka.

(Pančevac/Miloš Simić)

PAŽNJA SVIM PANČEVCIMA, ZAVOD UPOZORAVA: Povećanje koncentracije polena sledeće nedelje, osetljive osobe treba da primene sve preventivne mere

ŠKOLA TOKOM KORONE OCENJENA KECOM: Srpski đaci nisu imali koristi od onlajn nastave!

FUDBALERI ŽELEZNIČARA NA PREKRETNICI: Sutra pred svojim navijačima protiv Loznice za prekid crne serije!

POVEZANE VESTI

POSTAVI KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime
Captcha verification failed!
цаптцха кориснички резултат није успео. молимо Вас да нас контактирате!

Zabranjeni su govor mržnje, vređanje na nacionalnoj, rasnoj ili rodnoj osnovi, vređanje ličnosti korisnika i osoba čija se imena pojavljuju na sadržajima portala, kao i upotreba vulgarnih reči. Svako korišćenje portala suprotno navedenom biće kažnjeno oduzimanjem prava korisnika na pristup portalu kome će pristup biti trajno ili privremeno uskraćen. Svako ugrožavanje lične i porodične bezbednosti korisnika portala, kao i lica čije se ime navodi u sadržaju portala, putem pretnji ili na bilo koji drugi način, nije dozvoljeno i svako takvo ponašanje može biti krivično gonjeno od strane nadležnih organa. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica. Zabranjeno je pisati velikim slovima (Full Capslock).

Komentari i sadržaji koji se ne odnose na teme portala biće obrisani bez prethodne najave, a korisnicima koji pošalju takve komentare i sadržaje biće u više navrata onemogućen pristup portalu. Ukoliko korisnik smatra da je nepravedno kažnjen, ima pravo da kontaktira administratora.

POPULARNO

TROFEJ BEOGRADA 2023: Anja Crevar osvojila dve zlatne medalje i overila vizu za SP u Fukuoki VIDEO

Pančevka Anja Crevar osvojila je dve zlatne medalje na međunarodnom plivačkom mitingu "Trofej Beograda 2023". Proglašena je za najuspešniju plivačicu takmičenja. Anja Crevar isplivala je...

MILENKO ČUČKOVIĆ ZA PANČEVAC: Grad Pančevo izbeglicama iz BiH i Hrvatske digao tri zgrade sa 76 stanova!

U okviru regionalnog programa stambenog zbrinjavanja izbeglica s područja Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Grad Pančevo dobio je mogućnost izgradnje tri zgrade. One su...

AKCIJA PANČEVCA I UDRUŽENJA LJUBIMCI: Ne kupuj – udomi Jazu i Terijerkicu

Društvo prijatelja životinja „Ljubimci” i „Pančevac” organizuju akciju pod sloganom „Ne kupuj – udomi”. Svake nedelje biće predstavljeni ljubimci za besplatno udomljavanje, to jest...

PRVI OLDTAJMER SKUP U PANČEVU: Građani će 10. juna imati prilike da vide šta se nekada vozilo! FOTO

Prvi Oldtajmer skup u organizaciji pančevačkog Mini klasik kluba biće upriličen  10. juna, počev od 11 sati na Trgu slobode. Tog dana će u popularnom...

PLES SA VREMENOM 51. Ex teatar Fest od 8. do 11. juna u Domu omladine Pančevo! Besplatne ulaznice za...

Od 8. do 11. juna održava se 51. Ex teatar Fest u Domu omladine Pančevo. Festival traje četiri dana u okviru kojih će biti izvedeno...