NASTAVLJA SE REKONSTRUKCIJA ULICA U PANČEVU Maja Vitman: Radovi u Kneza Mihaila Obrenovića počinju 3. aprila FOTO

13:46

31.03.2023

Podeli vest:

Pančevac/Miloš Simić

U okviru rekonstrukcije putne infrastrukture u Pančevu na redu je ulica Kneza Mihaila Obrenovića. Na delu ove ulice, od Graničarske do ulice Milke Marković radovi počinju 3. aprila.

Pančevac/Miloš Simić

Grad Pančevo, ove radove izvodi u saradnji sa Sekretarijatom za investicije, a kako je predviđeno projektom ovde će biti izgrađen novi kolovoz širine 6 metara za dvosmerni saobraćaj, sa svim kolskim priključcima za objekte u ulici. Predviđena je izgranja novih pešačkih staza širine od 1,6 do 2 metara sa obe strane. Biće rekonstruisani i vodovodna mreža, fekalna kanalizacija kao i njihovi priključci. Projektom je obuhvaćena i rekonstrukcija javne rasvete, tako da će i ovde biti postavljene savremene svetiljke sa „LED” tehnologijom. Na kraju će slobodne površine biće ozelenjene sadnjom stabala, ukrasnog šiblja i travnjaka.

Pančevac/Miloš Simić

Prilokom samog izvođenja radova planirali smo faznu rekonstrukciju dela ulice Mihaila Obrenovića, kako bi građanima naselja Tesla omogućili nesmetani prilaz do svojih domova. U prvoj fazi radovi će biti izvođeni u delu ulice Mihaila Obrenovića na deonici od Milke Marković do ulice Petra Kočića. U tom delu izvodiće se hirotehnički radovi i uređenje  trotoara. U drugoj fazi rekonstrukcije ulice Mihaila Obrenovića, isti radovi biće izvedeni na deonici od ulice Petra Kočića do Radoja Domanovića, a u trećoj od Radoja Domanovića do Graničarske ulice – navela je Maja Vitman, gdraska menadžerka, prilikom obilaska terena radi dogovora sa investitorima.

Pančevac/Miloš Simić

– Nakon završetka hidrotehničkih radova i uređenja trotoara u ulici Mihaila Obrenovića počeće rekonstrukcija saobraćajnice, što podrazumeva izgradnju kolovozne konstrukcije i postavljanje završnih slojeva kolovoza. Potom će uslediti postavljanje javnog osvetljenja, završnog sloja trotoara, po fazama po kojima su sprovođeni i prethodni radovi.

– Vreme trajanja radova u prvoj fazi, odnosno u delu ulice Mihaila Obrenovića od Milke Marković do Petra Kočića, iznosiće oko 20 kalendarskih dana, a završetak cele ulice se očekuje za 90 kalendarskih dana, naravno uz povoljne vremenske uslove. Sve vreme, tokom izvođenja radova biće postavljena privremena saobraćajna signalizacija, po fazama izvođenja radova, koja će omogućiti bezbedno odvijanje saobraćaja u zoni izvođenja radova – rekla je Vitman.

Zbog usaglašavanja dinamike izvođenja radova, kako ne bi došlo do zastoja i kašnjenja, Sekretarijat za investicije je dopisom obavestio sve vlasnike infrastrukturnih objekata u ulici Mihaila Obrenovića da svoje eventualno predviđene radove na infrastrukturnij mreži planiraju i usaglase sa dinamikom koju će definisati Grad Pančevo. Građani su takođe obavešteni da ukoliko planiraju izgradnju kućnih priključaka za objekte u ulici Kneza Mihaila Obrenovića, da te radove smatraju prioritetnim i da ih završe pre početka rekonstrukciji ulice – naglašeno je iz Sekretarijata.

Pančevac/Miloš Simić

– Da bi građanima ulice Kneza Mihaila Obrenovića obezbedili blagovremene priključke na infrastrukturu, kao i priključke budućim potencijalnim investitorima, potrebno je da Mesna zajednica „Tesla” informiše građane i izvrši anketu, da bi se traženi priključci izveli pre početka radova na rekonstrukciji ulice. Posebno napominjemo da je čl.19. Odluke o opštinskim putevima i ulicama na teritoriji grada Pančeva definisano da nakon završetka rekonstrukcije ulice u trajanju od 2 godine neće biti dozvoljeni radovi na rasopavanju ulice radi priključenja na komunalnu infrastrukturu – rekla je Maja Vitman, gradska menadžerka.

(Pančevac/Miloš Simić)

PAŽNJA SVIM PANČEVCIMA, ZAVOD UPOZORAVA: Povećanje koncentracije polena sledeće nedelje, osetljive osobe treba da primene sve preventivne mere

ŠKOLA TOKOM KORONE OCENJENA KECOM: Srpski đaci nisu imali koristi od onlajn nastave!

FUDBALERI ŽELEZNIČARA NA PREKRETNICI: Sutra pred svojim navijačima protiv Loznice za prekid crne serije!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.