ŠKOLA TOKOM KORONE OCENJENA KECOM: Srpski đaci nisu imali koristi od onlajn nastave!

10:43

31.03.2023

Podeli vest:

Pixabay

Srbiji trenutno manjka nastavnog kadra. Razlog – većina mlađe populacije, po okončanju srednje škole, bira studijske programe koji nemaju veze s vaspitno-obrazovnim procesom.

To je i razumljivo, jer ko će za male pare svakodnevno da bije vaspitne i obrazovne bitke s decom koju učenje ne zanima. Samo oni kojima je profesura u krvi ciljano upisuju fakultete i stoga je na nastavničkim smerovima sve manje akademaca. Prema najavi grupe dekana, preti nam velika opasnost u budućnosti – neće imati ko da uči nove generacije.

S druge strane, svedoci smo da je tokom poslednjih nekoliko meseci došlo do velikog prodora veštačke inteligencije u naš svakodnevni život. U poslednje vreme sve su češće izjave stručnjaka da nam se kao životinjskoj vrsti crno piše u bliskoj budućnosti – ostaćemo bez svojstva. Predviđanja su da će matematički statistički proračun (veštačka inteligencija) u saradnji s mehatronskim sistemima potpuno preuzeti procese proizvodnje, te da će ljudi ostati bez posla.

Mlađim generacijama ovakva podela karata ide naruku i ne treba im zameriti na neozbiljnom pristupu životu, jer oni još nisu dovoljno zreli da shvate razmere opasnosti koja preti ljudskom rodu.

CEO TEKST MOŽETE PROČITATI U NEDELJNIKU „PANČEVAC“ KOJI JE OD DANAS NA KIOSCIMA.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.