PROLEĆE DVADEST TREĆE Međunarodni projekat za sve predškolce i školarce. Objavljivanje radova u FB grupi SNIMAM NAUKU do 21. juna

13:01

20.03.2023

Podeli vest:

Pixabay

Međunarodni projekat „Proleće dvadeset treće” pokrenut je u saradnji sa Društvom učitelja Kovina, na dobro poznatom i često posećivanom mestu na Fejsbuku, grupi „Projekat SNIMAM NAUKU1”. Projekat traje koliko i proleće ove godine, od danas 20. marta do srede 21. juna.

Tokom proleća učesnici imaju mogućnost da osmisle, realizuju i dokumentuju fotografijama ili videom, aktivnosti, a potom da ih postave kao objavu.

Učešće nije ograničeno na uzrast tako da u predškolskom mogu biti od nastave u prirodi koja se budi, upoznavanja prirode do svega onog što je zanimljivo ili inovativno.

Učenici osnovne škole imaju šire mogućnosti od predškolaca, zato što su im i znanja veća. Stariji osnovci mogu da uđu i u razlog događanja godišnjih doba, terenski rad, nastavu u realnom okruženju i sve što mentori sa đacima žele da istraže i prikažu. Srednjoškolcima se pruža još veći izbor aktivnosti – oplemenjivanje školskog prostora, ne zaboravimo i Eratostenov ekspreriment i još mnogo toga.

Proleće je i neiscrpna inspiracija književnog stvaralaštva, mnogo je pesnika spevalo najnežnije stihove inspirisano prolećem. Književni klub, sekcija, prevod dela i mnogo toga.
Tokom proleća rođeni su i veliki naučnici, pronalazači, stvaraoci, može se i njima prirediti omaž. Tu su i međunarodni dani i praznici, navode organizatori i poručuju da ograničenja nema, svi koji žele da se priključe projektu su dobro došli.

Svaki učesnik treba da navede u objavi naziv svog rada, puno ime škole i mesto, i u par rečenica da rezime rada kao i da navede broj učesnika.

Printscreen/OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” Kovin

Svim učesnicima biće dostupne zahvalnice za učešće, sertifikati, koje će kasnije odštampati i popuniti.

Zahvalnica je jedinstvena i za školu, za mentora i učenike.

Inače, projekat „Snimam nauku” je međunarodni projekat promovisanja primera dobre nastavne prakse kreatinih i inovativnih nastavnika u oblasti stvaranja kvalitetnog obrazovnog videa. Autor projekta je prof. Dejan Kreculj.

(Pančevac)

KOVINSKI POZORIŠNI SUSRETI OD 29. MARTA DO 2. APRILA Festival zatvaraju Čvarkov, Boškić i Torbica

LITERARNI KONKURS ZA OSNOVCE IZ KOVINA POVODOM DANA BIBLIOTEKE: Deca radove mogu slati do 20. marta, a najkreativniji biće nagrađeni krajem meseca

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.