JUNIORSKA REPREZENTACIJA ZAVRŠILA PRIPREME ZA EVROPSKO PRVENSTVO: Pančevci Aleksa Rakonjac i Marko Ninković idu u Talin!

14:07

27.02.2023

Podeli vest:

Pančevac

Proteklih četiri dana su u Smederevu, održane pripreme juniorske reprezentacije Streljačkog saveza Srbije za odlazak 2. marta na Evropsko prvenstvo u Talinu, Estoniji.

Po odluci stručnog štaba SS Srbije, na čelu sa Draganom Markovićem nastupiće deset takmičara iz Srbije vazdušnom puškom i pištoljem, među kojima su i dva takmičara iz Streljačke družine „Pančevo 1813“.

Vazdušnom puškom će nastupiti Aleksa Rakonjac, koji je juniorski šampion Srbije, a nastupao je i prošle godine na Prvenstvu Evrope i sa rezultatom od 628,0 krugova postavio novi juniorski rekord Srbije, plasirao se u finale na drugoj poziciji, ali mu je zamalo izmakla medalja i plasirao se na peto mesto. Bio je sedmi junior puškom na Svetskom Kupu juniora, 23. junior na Prvenstvu Sveta i 9. sa ekipom juniora, pobednik na više domaćih i međunarodnih takmičenja, a sa mladom ekipom Srbije osvojio je treće mesto u kvalifikacijama i treće mesto na Finalu Lige mladih Evrope. Na rang listi SS Srbije za 2022.godinu je prvi mlađi junior a drugi junior puškom i stipendista SS Srbije, dok je na rang listi SS Vojvodine prvi na obe liste mlađih juniora i juniora i treći na listi seniora puškom, a bio je i stipendista AP Vojvodine. Aleksa je bio odličan učenik Gimnazije“Uroš Predić“, a sada je redovan student FON-a u Beogradu.

Pančevac

Vazdušnim pištoljem će nastupiti Marko Ninković, koji je juniorski vicešampion Srbije , iako je još mlađi junior, i debituje na Prvenstvu Evrope. Osvojio je više medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima, postavio novi rekord Srbije za kadete pištoljem sa 566 krugova na Prvenstvu Srbije za seniore, a sa mladom ekipom pištoljem je bio treći u kvlifikacijama i četvrti na Finalu Lige mladih Evrope. Na rang listi SS Srbije za 2022.godinu je prvi kadet i drugi junior pištoljem, a na rang listi Vojvodine prvi na sve tri liste kadeta, mlađih juniora i juniora i već četvrti senior pištoljem, kao i stipendista AP Vojvodine . Marko je odličan učenik u Tehničkoj školi „23.maj“ u Pančevu.

(Pančevac)

JOŠ JEDNA ZLATNA MEDALJA ZA MARKA NINKOVIĆA! Ubedljiva pobeda u kategoriji mlađih juniora, Iva Rakonjac osvojila bronzu! FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.