SVE SPREMNO ZA 36. KAČAREVAČKU SLANINIJADU: Posetioce očekuje više od 300 izlagača, bogat program, TAMBURAŠI svakog dana

13:16

13.02.2023

Podeli vest:

Pančevac

Svi koji su posetili „Slaninijadu” u Kačarevu sa nestrpljenjem iščekuju njeno ponovno održavanje. Iz godine u godinu ona privlači sve veći broj posetilaca. Pored dobrog zalogaja ova jedinstvena manifestacija propraćena je uvek i bogatim propratnim programom.

36. „Slalnijada” biće održana od četvrtka, 16. do nedelje, 19. februara, a organizatori najavljuju zanimljiv program, kao i veliki broj izlagača.

Pančevac

„Slanijida” se u kontinuitetu održava od 1988. godine u svojoj prepoznatljivoj formi, što je čini jednom od najposećenijih manifestacija u Srbiji, podsetio je organizator Igor Lečić, ocenivši da će tako biti i ove godine.

U četiri festivalska dana Kačarevo će biti domaćin, nadamo se velikom broju posetilaca iz čitave Srbije, ali i iz zemalja regiona. Ove godine preko 300 izlagača je najavilo dolazak, određeni broj mesta ostavili smo i za one koji pristižu i iz udaljenih krajeva, koji se u zadnjem trenutku odluče da dođu u Kačarevo. Najavljeno je dobro vreme, biće sunčano i nadamo se broju od 100 do 150 hiljada posetilaca ove godine, kaže je Lečić.

Pančevac

Slaninijadu svake godine najavljujemo u veselom tonu”, rekao je organizator Krsto Šaletić i precizirao da je i ovoga puta pripremljen je bogat kulturno umetnički program.

Ove godine odlučili smo da nam Slaninijada bude muzički obojena zvucima tambure. Svakog dana imaćemo tamburaški orkestar. U pratećem delu programa predstaviće se kulturno umetnička društva i izvođači tradicionalnog narodnog pevanja. Tokom cele manifestacije biće i zanimljivih programa za decu. Jedna od igrica, koja je već postala tradicija, je trka prasića, igrica „Uhvati me ako možeš” i „Brži od prasića”. U saradnji sa Sportskim društvom „Dinamo” imaćemo i obaranje ruku, što će prema našim saznanjima biti jako zanimljivo, otkrio je Šaletić.

Pančevac

Neizostavan deo najukusnije manifestacije je i takmičenje domaćih majstora, kao i mesnih industrija.

Biraćemo najbolju slaninu, zlatni pobednik biraće se u kategorijama domaće, zanatske i industrijske slanine. Svake godine dodamo još po neku kategoriju, tako da biramo i najdeblju slaninu i najbolju slaninu od mangulice. Kako to već tradicija nalaže biće odabran i najjači slaninar, a nastavljamo i ono što je uvedeno prošle godine, a to je izbor najjače slaninarke, najavljuje Krsto Šaletić.

Pančevac

„Kačarevačka Slaninijada je rodonačelnik prezentacije domaćih i zaboravljenih proizvoda, koji su polako vraćeni u život”, kaže Milan Ajder predsednik manifestacije, koji sa ponosom ističe da je ona prerasla u jednu od najznačajnijih manifestacija u zemlji.

Pančevac

Biće zanimljivo, kažu organizatori i dodaju da će se pored slanine osetiti i miris čvaraka. Svakodnevno će biti organizovan program „Zlatni čvarak”, koji podrazumeva topljenje čvaraka na licu mesta.

(Pančevac / Miroslava Cvejin-Galešev)

Ne propustite:

KAKO SE RODILA IDEJA O NAJMASNIJOJ MANIFESTACIJI: Slaninijada pre 35 godina nastala iz rivalskog inata Kačarevaca

RAJ ZA GURMANE U KAČAREVU OD 16. DO 19. FEBRUARA Svetska Slaninijada uz Baju Malog Knindžu, Ljubu Lukića, Gocu Lazarević i Amadeus bend

KOŠAVA OVIH DANA RAZNOSI NEODOLJIVE MIRISE IZ SEOSKIH PUŠNICA Sve je spremno za 36. SLANINIJADU u Kačarevu

KAČAREVCI ZAPOČELI PRIPREME ZA SLANINIJADU Jedva čekaju košavu  bez koje njihovi proizvodi ne bi bili kvalitetno osušeni

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.