DANAS PIHTIJADA U KAČAREVU: Žiri odlučio, pobednčku pihtiju ove godine napravila je RUŽICA GRUBANOV iz Crepaje!

09:37

19.01.2023

Podeli vest:

Pančevac

Žiri treće Pihtijade u Kačarevu odlučio je i prvo mesto dodelio Ružici Grubanov iz Crepaje, drugo Branislavu Bogdanoviću iz Kačrareva, a treće Đurđini Pešić iz Kačareva.

Naime, „Pihtijada” u Kačarevu ove godine okupila je najviše učesnika do sada. Pihtije je na ocenjivanje donelo je 20 majstora u pravljenju ovog specijaliteta od mesa, ali i povrća.
Prjavljeni učesnici su iz Kačareva, Dolova, Starceva, Pančeva i Crepaje.

Ovo je jedna lepa manifestacija kojom želimo da čuvamo tradiciju pripremanja starih jela. Svako pravi po svom receptu, kaže Zora Čubrić, predsednica Udruženja žena „Etno kutak” Kačarevo.

Za odluku o najukusnijoj pihtiji bio je zadužen stručni žiri, u kom su bili: Dragan Kordovanović i dame iz Israživačko razvojnog instituta „Tamiš” Pančevo, Radmila Malić i Violeta Mickovski Stefanović. Koordinator žirija bio je Miša Nikolić, koji je bio zadužen za prikupljanje uzoraka.

Pored ukusa, ocenjuje se i miris, izgled i čvrstoća.

PančevacPančevac

Manifestaciju je otvorio Jovan Majstorović savetnik u odeljenju za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj Grada Pančeva.

Grad Pančevo „Pihtijadu” je podržao sa 150.000 dinara, rekla je Zora Čubrić.

Dame iz udruženja „Etno kutak” donele su svoje pihtije, ali i razne druge specijalitete za degustaciju.

„Kolega i ja smo gurmani. Volimo da jedemo i da spremamo hranuu. Takmičili smo se ko ima bolju pihtiju. Tad sam ja pobedila, tako da ja više i ne moram da se takmičim. Tako je počela prva pihtijada. Prošle godine je bila veća, imali smo 16 takmičara i pobedila je Slavica Đurica“, ispričala je za Pančevac Zora Čubrić.

Pančevac

Ove godine pihtije je bilo moguće i kupiti.

– Manifestacija je na znatno višem nivou od prethodne dve, a podržana je i od strane Grada Pančeva, rekla je Zora Čubrić, predsednica Udruženja zena Etnokutak Kačarevo.

Pančevac

– Mnogo njih se raspitivalo, ali mnogi su sprečeni da dođu jer se u isto vreme održava i plivanje za Časni krst. Tako da ćemo naredne godine manifestaciju održati u popodnevnim satima. Dan ne možemo da promenimo, jer se pihtije prave na Krstovdan kada se inače posti, a jedu na Bogojavljenje, dodala je predsednica „Etno kutka”.

Pančevac

(Pančevac/M.C.G.)

OVO JE POBEDNICA TREĆE PIHTIJADE U KAČAREVU: Ružica Grubanov otkriva za Pančevac koja je tajna pravljenja dobre pihtije FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.