NOVAK BI MOGAO DA SE VRATI NA PRVU POZICIJU ZA TRI NEDELJE Evo šta mora da uradi da bi se to dogodilo! Najveći konkurent mu je Kasper Rud!

09:23

09.01.2023

Podeli vest:

printscreen/ig: djokernole

Nova teniska sezona počela je trijumfima Novaka Đokovića i Talona Grikspora na turnirima iz Serije 250, odnosno pobedom selekcije SAD na prvom Junajted kupu, zahvaljujući kojoj su Tejlor Fric i Frensis Tijafo zaposeli vrh ATP trke, ispred srpskog i holandskog tenisera.

Kad je reč o ATP listi, nije bilo promena u vrhu, pa je Nole i dalje peti igrač sveta

Ali, Novak je sa 250 bodova iz Adelejda napravio značajan korak u povratku na prvo mesto liste, za šta će mu biti potrebno da osvoji titulu na Australijan openu, uz još jedan uslov.

Taj uslov je da mu protivnik u finalu ne bude Kasper Rud i to samo ako Danac prethodno osvoji turnir u Oklendu. Ako se to ne desi, Novak će zavisiti samo od sebe.

Španac Karlos Alkaras iako već duže vreme povređen, zadržao je, bar privremeno, prvo mesto. Ovo mu je 18. nedelja na broju jedan, ali on polako krcka zalihu koju je stekao početkom prošle godine.

Drugi je Rafael Nadal, koji će sasvim sigurno pasti posle Melburna i to najmanje na šesto mesto. Sledi Kasper Rud, ispred Stefanosa Cicipasa i našeg Novaka.

Preostali članovi Top 10 društva su Andrej Rubljov, koji je preskočio Feliksa Ože-Alijasima i Danila Medvedeva, Tejlor Fric je deveti, a Holger Rune je novi član Top 10 iako je izgubio 12 bodova. Razlog je što je Hubert Hurkač, koji mu je bežao samo 17 bodova, izgubio 45.

Ni ostali srpski teniseri nisu mnogo menjali pozicije. Miomir Kecmanović je napredovao za jednu i sada je 28, Filip Krajinović je pao sa 54. na 56, Laslo Đere je zadržao 70. poziciju, a Dušan Lajović je spao na 81. mesto.

 

(Pančevac/Novosti)

ZBOG OVAKVIH STVARI JE NOVAK NAJVEĆI! Aboridžin izveo ritual, Nole oduševio sve prisutne: Zahvaljujem se i narodu koji je ovde hiljadama godina

NOVAK ĐOKOVIĆ POSTAVIO NOVI SVETSKI REKORD! Čak 348 mečeva protiv igrača iz Top 10, prestigao i slavnog Rodžera Federera!

ŠOK! NOVAK OTERAO BRATA MARKA SA TRIBINA! Vikao mu da izađe napolje, evo zbog čega je Nole pobesneo! VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.