NAKON RANJAVANJA SRBA MEŠTANI BLOKIRALI PUT KA ŠTRPCU KOD SELA GOTOVUŠA Očigledni pokušaj ubistva nedužne srpske dece

19:10

06.01.2023

Podeli vest:

radiokim.net

Dečak od 11 godina S.S. i mladić star 21 godinu M.S. ranjeni su danas u Gotovuši kod Štrpca kada je iz vozila u pokretu na njih pucao lokalni Albanac, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Dečak i mladić su dovezeni u Kliničko-bolnički centar Gračanica gde im se ukazuje lekarska pomoć, javlja novinarka Radija Kim sa lica mesta. Kako saznajemo put ka Štrpcu su blokirali lokalni Srbi.

Kako navode iz Kancelarije za KiM, oni su napadnuti pored puta dok su nosili badnjak. Napadač je na njih otvorio rafalnu paljbu.

„Oni su zadobili prostrelne rane“, navode iz Kancelarije. Kako Radio Kim saznaje, mladić je ranjen u šaku, dok je dečak zadobio povrede ramena.

radiokim.net

Posle rengenskog snimanja, dečak je prebačen na odeljenje hirurgije bolnice u Gračanici. Roditelji povređenih koji se nalaze ispred KBC u Gračanici ne žele da govore za medije.

„Reč je očiglednom pokušaju ubistva nedužne srpske dece koja su zasmetala samo zato što su nosila Badnjak i time jasno pokazala da su Srbi. Iako je više očevidaca videlo registraciju vozila iz kog je pucano, lokalna policija je vozilo pustila“, navode iz Kancelarije.

Istovremeno su meštani ovog i okolnih sela blokirali put koji vodi ka Štrpcu kod sela Gotovuša, saznaje Radio Kim.

 

(Radiokim.net)

UHAPŠEN NAPADAČ NA SRBE KOD ŠTRPCA Muškarac A.K. (33) pucao iz auta u pokretu i ranio dečaka i mladića iz Gotovuše dok su nosili badnjak

NI NA PRAVOSLAVNU SVETU NOĆ SRBI NA KOSOVU NISU BEZBEDNI Premijerka tražila od međunarodne zajednice da reaguje i privede krivce pravdi!

UHAPŠEN NAPADAČ KOJI JE RANIO STEFANA I MILOŠA NA KIM Prebačen je u Uroševac na ispitivanje!

U ŠOKU SAM, ŠTA SU DECA SKRIVILA Majka ranjenog Stefana (11): Znam samo da je pucano na našu decu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.