KO JE SPRETNI DEDA MRAZ SA KOTEŽA? Pančevac otkriva ko je čovek koji se spustio sa 13. sprata i sve oduševio! (FOTO i VIDEO)

13:50

01.01.2023

Podeli vest:

Privatna arhiva/Dalibor Jovanović

Pančevac koji se spustio sa trinaestospratnice, u ulozi dečjeg omiljenog lika, oduševio je sve koji su prisustvovali manifestaciji „Doček Deda Mraza” na Kotežu I, ali i one koji su o tome samo čitali.

Mnogi se pitaju – KO JE DEDA MRAZ SA KOTEŽA?

 

Ko se krije iza lika spretnog Deda Mraza? 

Deda Mraz sa Koteža je Dalibor Jovanović, nekadašnji pripadnik 72. specijalne brigade. U vojsci je stekao zvanje instruktora alpinistike, a trenutno se bavi industrijskim alpinizmom. Vlasnik je firme koja obavlja visinske radove u građevinarstvu.

Privatna arhiva/Dalibor Jovanović

Priča sa Deda Mrazom krenula je sasvim slučajno

Dalibor otkriva kako je „Udruženje od gola do gola”, čiji je član, došlo na ideju da organizuje manifestaciju i kako se on upustio u ovu avanturu.

Na ideju smo došli sasvim slučajno. Početkom decembra prošle godine, na večeri sa kolegama iz udruženja predložio sam se spustim sa paketićima za našu deci i za decu naših prijatelja. Međutim vrlo brzo čulo se za taj naš projekat, napravili smo Viber grupu i to više nije bilo 30-ak paketića, koliko je planirano, već se prijavilo preko 1.000 zainteresovanih. To nismo mogli sami da iznesemo. Obratili smo se MZ Kotež, a Grad Pančevo odmah je podržao ideju.

Privatna arhiva/Dalibor Jovanović

Uloga Deda Mraza nije nimalo laka, ali osećaj je neverovatan

Prisutni na prvoj manifestaciji „Doček Deda Mraza”, malo su sa strepnjom pratili njegovo spuštanje. Većina nije znala da je reč o profesionalnom i veoma iskusnom alpinisti. Upitan da li je bilo poteškoća pri spuštanju i kakva su osećanja kod njega izazvale ovacije mališana, Dalibor kaže:

Gotovo svakodnevno sam na visokim zgradama, silosima, fabričkim dimnjacima i instruktor sam alpinistike. Oprema koju imam je atestirana i od vrhunskih je proizvođača. Pri spuštanju sa trinaestospratnice nije bilo nikakvih poteškoća niti straha. Strah me je bio kako ću se snaći u ulozi Deda Mraza i kad siđem kako će me deca prihvatiti. Osećaj je bio neverovatan. Šteta što to ne može da se zabeleži. Kad sam se pojavio na krovu i čuo dozivanje i vrisak dece, taj osećaj ne mogu da vam opišem. Sav se naježim. Bio sam i na utakmicama, ali ovo ne može da se poredi, kao da mi struja prođe kroz telo.

Privatna arhiva/Dalibor Jovanović

Uvek spremni da pomognu članovi Udruženja „Od gola do gola”

Pitali smo Dalibora i da li su stizali pozivi od drugih sredina, da i tamošnjim mališanima donese poklone s neba.

Za sada nije bilo poziva. Naše udruženje „Od gola do gola” prvenstveno je orijentisano na rad sa decom i njihovo bavljenje sportom, tako da bismo rado prihvatili bilo koji poziv da pomognemo, bilo u organizaciji, bilo da se spuštamo sa zgrade za decu.

Privatna arhiva/Udruženje od gola do gola

Nema zgrade sa koje se ne bi smeo spustiti

Deda Mraza sa Koteža za radost mališana smeo bi da se spusti i sa najviše zgrade sveta.

Dve decenije se već bavim alpinizmom. Smeo bih da se spustim sa bilo koje visine, što bi se reklo – samo nebo je granica. Spuštao sam se i sa objekata koji su i 200 metara visoki.

Privatna arhiva/Dalibor Jovanović

Ove godine manifestacija će biti još veća, do sada neviđena!

Mogu da najavim da za naredni doček Nove godine pripremamo mnogo veći projekat. Ne smem još ništa da otkrijem. Samo ću reći da smo već krenuli sa njegovom realizacijom. Mislim da se tako nešto nije dogodilo na Balkanu, a možda ni u Evropi, rekao je Dalibor Jovanović za Pančevac.

Deda Mraz je mališanima za Novu godinu poželeo da budu zdravi, srećni i bezbrižni. Poručio im je da budu dobri, da slušaju roditelje, da budu dobri đaci i bave se sportom, a on će sigurno doći da ih nagradi.

Nova godina je tek počela, a kada je budemo ispraćali ne propustite priliku da dovedete svoje mališane na manifestaciju koja je oduševila mnoge i van granica Pančeva.

(Pančevac / Miroslava Cvejin-Galešev)

Ne propustite:

Pogledajte, spektakularan DOČEK DEDA MRAZA u pančevačkom naselju Kotež! Oduševio je mališane, a oduševiće i vas! FOTO i VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.