DRONOVI IZNAD PIROTA: Vanredna situacija na snazi i dalje, 57 vatrogasaca pored vagona iz kojih curi amonijak

16:49

26.12.2022

Podeli vest:

Na delu pruge u blizini Pirota, na kojem je juče zbog iskliznuća vagona došlo do curenja amonijaka iz jedne od prevrnutih cisterni, nalazi se čak 57 vatrogasaca sa 23 vozila i bespilotnom letelicom, saznaje se u MUP-u Srbije.

Kada će tačno biti ukinuta vanredna situacija u Pirotu, u ovom trenutku ne može se pecizno dati odgovor, ali je nesumnjivo da će ova mera biti ukinuta tek onda kada kompletna opasnost po stanovništvo bude otklonjena.

– I dalje je na snazi vanredna situacija koju je juče proglasio Gradski štab za vanredne situacije u Pirotu i ostaće na snazi dok god za tim postoji potreba i dok se steknu adekvatni uslovi i otklone sve bezbednosne opasnosti po život i rad stanovništva na toj teritoriji. Takođe, za otvaranje autoputa i kao i ponovo uspostavljanje rada škola i vrtića potrebno da građani prate oglašavanje Gradskog štaba za vanredne situacije u Pirotu, rečeno je u MUP-u Srbije, prenose mediji.

Trenutno se i dalje vrši obilazak terena sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastruktute, Železnicama Srbije kao i ostalim strukturama.

– Za 15 sati je zakazana sednica Gradskog staba za vanredne situacije, pa molimo građane da slušaju uputstva nakon konferencije za štampu – saopšteno je iz MUP-a.

Kako je „Blic“ pisao, zbog curenja amonijaka u Pirotu je proglašena vanredna situacija. Jedan muškarac preminuo je sinoć od posledica gušenja, a drugi je danas pronađen mrtav nedaleko od mesta akcidenta, ali će se tek nakon obdukcije tačno znati šta je direktan uzrok smrti.

(Blic)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.