POGLEDAJTE SNIMAK kako ljudi beže na auto-putu kod Pirota kada se pojavio otrovni oblak amonijaka

13:44

26.12.2022

Podeli vest:

pritnscreen/IN/192

U Pirotu je vanredna situacija zbog curenja amonijaka iz prevrnutog vagona.

Zbog simptoma trovanja 51 osoba je hospitalizovana, a prema nezvaničnim saznanjima medija, jedna osoba je preminula od posledica trovanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović izjavila je danas, povodom izlivanja amonijaka iz cisterne između Pirota i Bele Palanke, da su jutros uzeti uzorci vode iz Nišave i da se čekaju prvi rezultati merenja, ali da za sada nema mesta panici.

Ona je rekla Tanjugu da je njeno ministarstvo aktivno uključeno u praćenje situacije, kao da je Inskpekcija za zaštitu životne sredine u pripravnosti.

„Ministarstvo zaštite životne sredine prati situaciju od sinoć otkako se dogodio nemili događaj, iz sata u sat. Inspekcija ekološka je u pripravnosti, ali trenutno mi ne možemo da obavljam nikakav posao jer su na terenu Ministarstvo unutrašnjih poslova i Transportna inspekcija koja je zadužena za kontrolisanje opasne robe“, rekla je Vujovićeva.

Prema njenim rečima, kada nadležne ekipe na terenu završe svoj deo posla Ekološka inspekcija će propisati mere ukoliko bude bilo neželjenih efekata na životnu sredinu.

GRADONAČELNIK PIROTA NAKON SEDNICE: Vanredno stanje OSTAJE NA SNAZI! Ne napuštajte domove bez maske!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.