SUPRUGE ZAROBLJENIH SRBA: Pretresali su nas do gole kože, proveravali čak i pelene na bebi

16:38

22.12.2022

Podeli vest:

printscreen/Novosti

Kod krsta u Rudaru danas su se okupili Srbi sa Kosova i Metohije kako bi izrazili protest zbog ponašanja prištinskih vlasti i tražili pravdu za uhapšene sunarodnike.

Među njima su bile i Suzana Trajković, supruga Slađana Trajkovića, uhapšenog bivšeg pripadnika tzv. kosovske policije, kao i Suzana Pantić, čiji je suprug Dejan u albanskom kazamatu.

Suzana Pantić je u Rudaru sa sinom Predragom.

– Odneli smo Dejanu stvari u bazu kosovske policije kod Jarinja, rekli su nam da se tamo nalazi. Kažu da je dobro, ali ne verujem ništa dok ga ne čujem barem na trideset sekundi. Ne znam i dalje ništa o njemu. Zahtev advokata stoji kod sudije i dalje nemamo ni pozitivan ni negativan odgovor. Ne znamo šta da radimo, kome da se obratimo. Dejan više nije pritvorenik, Dejan je zarobljen – rekla nam je Suzana, supruga uhapšenog Dejana Pantić,a posle čijeg su hapšenja pre trinaest dana Srbi na severu Kosova i Metohije postavili barikade.

Očajna je i njena imenjakinja Suzana, supruga Slađana Trajkovića, koji se nalazi u zatvoru Visokog rizika u Grdovcu kod Podujeva.

-Juče smo mu bili prvi put u poseti.  Doživeli smo neverovatno maltretiranje i ponižavanje. Tri puta su nas pretresli, bukvalno skinuli do gole kože, čak su i bebici od dve godine skidali pelenu da provere da nema nešto ispod – ogorčena je Suzana. – On je dva dana bio sa Albancima u ćeliji, sada je prebačen u deo gde su srpski pritvorenici. Počeo je da jede, pa se oseća malo bolje – kaže nam Suzana.

Podsetimo, otac troje dece Dejan Pantić je uhapšen 9. decembra. Sa suprugom je otišao u Rašku da obavi privatne obaveze, normalno prešao prelaz i u povratku su mu Kurtijevi policajci stavili lisice na ruke i odveli ga. On je uhapšen jer je navodno učestvovao u napadima na prostorije CIK.

Slađan Trajković je uhapšen 15. decembra, dok se sa kolegama napuštao prostorije kosovske policije, a zbog navodnog ratnog zločina.

ZAVRŠEN PROTEST U RUDARU: Zavijorila se 250 metara duga srpska trobojka! Srbi na Kim žele MIR i SLOBODU poručio Rakić

PORUKA PREDSEDNIKA SRBIMA NA KiM PRED VELIKI PROTEST Vučić: Uvek ću im pružiti podršku, neću se kriti od velikih i moćnih u svetu

PORUKA PREDSEDNIKA SRBIMA NA KiM PRED VELIKI PROTEST Vučić: Uvek ću im pružiti podršku, neću se kriti od velikih i moćnih u svetu 

(Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.