BURNO NA SUĐENJU BELIVUKOVOM KLANU Lalić: Miljković i Belivuk naložili ubistvo Ljepoje

18:54

20.12.2022

Podeli vest:

Printscreen/YT

Okrivljeni-saradnik Srđan Lalić u Specijalnom sudu u Beogradu nastavio je da odgovara na pitanja o zločinima za koje se potvrđenom optužnicom tereti grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Srđan Lalić je odgovarajući na pitanja predsednice sudskog veća ispričao da su Belivuk i Miljković odlučili da se ubije Milan Ljepoja.

Dodao je da je to bila osveta jer je Ljepoja učestvovao u pokušaju ubistva vođe „kavačkog klana“ Radoja Zvicera u Ukrajini, a za to ubistvo je kao nagradu nekoliko pripadnika ovog klana od Zvicera dobilo po kilogram kokaina.

Blindirano vozilo „audi“ koje je Belivuk koristio, prema Lalićevim rečima dobio je od „kavačkog klana“, a nasledio od ubijenog Aleksandra Stankovića.

Lalić je pričao o tome ko se bavio prodajom droge, pa je rekao da su Belivuk i Miljković bili zaduženi za prodaju i nabavku kokaina, a braća Miloš i Marko Budimir za nabavku i prodaju marihuane.

Lalić je zatim odgovarao na pitanja optuženog Marka Miljkovića.

Rekao je da je Zvicer „veliki šef“ i da nije hteo da se petlja sa nižepozicioniranim pripadnicima tog klana, kada je zaplenjena droga koju je Lalić uzeo od njega za jednog člana kavačkog klana „Perunovića“.

Dalje je pričao o slici koju mu je Zvicer iz bolnice u Ukrajini poslao sa podignutim prstom i crevom u ustima, a spomenuo je i da mu je Zvicer ostao dužan 2.700 evra.

O „nameštenom“ ubistvu člana škaljarskog klana

Miljković je ispitivao Lalića o isceniranom ubistvu Milinka Brašnjevića, pa je Lalić rekao da su polili lažnu krv po njemu, vezali ga i slali fotografije „škaljarskom klanu“, te su za tu navodnu likvidaciju dobili 200.000 evra.

Lalić je naveo da je Belivukova i Miljkovićeva grupa planirala ubistvo Luke Perenčevića, jer je Miljković prvo isplanirao da Perenčević ubije Dragana Supurovića, kako bi „Miljković preuzeo i tribinu navijača FK Rad“.

Sudija je odredila pauzu nakon koje će Miljković nastaviti da ispituje Lalića.

Na početku današnjeg ročišta sudija je rekla da je veće odbilo predloge odbrane da se iz spisa predmeta izdvoje svi zapisi o pretresanju kuće u Ritopeku i nekoliko stanova.

Dodala je da su iz predmeta izdvojeni zapisi i audio-snimci sa saslušanja Alekse Šejića i Vladimira Dimitrijevića iz MUP-a.

LALIĆ NA SUĐENJU BELIVUKOVOJ GRUPI: Veljko je imao harizmu, a Miljković je bio lukav! Do detalja objasnio kako se čistila mašina za mlevenje

SVEDOČENJE SRĐANA LALIĆA NA SUĐENJU KLANU VELJKA BELIVUKA: Skaj kartice sam plaćao bitkoinima i distribuirao u regionu

OPTUŽNICA PROTIV BELIVUKOVE GRUPE IMA VIŠE OD 350 STRANICA:  Sedam ubistava, trgovina drogom, otmica, silovanje…

(RTS)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.