KOJI IGRAČ NA SVETU BI BIO NOVAK ĐOKOVIĆ DA GA NISU POKRALI? Evo koliko bi NOLE imao poena na ATP listi u NORMALNIM USLOVIMA

17:36

23.11.2022

Podeli vest:

Iako je sezona na ATP turneji završena finalnim mečom Završnog turnira, konačna ATP lista za 2022. godinu biće objavljena petog decembra.

Ali, ljubitelji „belog sporta“ i posle njene objave pitaće se kako bi ona lizgledala da su u nju uračunati rezultati sa Vimbldona.

stine radi, i takva ATP lista bila bi okrnjena, kako zbog toga što na Vimbldonu nisu imali pravo učešća Danil Medvedev, Andrej Rubljov i Hačanov, ali i zbog svih turnira sa kojih je proteran Novak Đoković. Ipak i takva „krnja lista“ izgleda mnogo relanije od aktuelne, a najbolje su čini se prošli igrači koji su svakako zbog povreda ili bolesti propustili Vimbldon (Zverev, Beretini, Čilić).

Do kraja sezone preostalo je da se odigra završnica Dejvis kupa koji više ne daje bodove za ATP listu i nekoliko čelindžera čiji učesnici ne mogu da se umešaju u bornu za  vrh liste.

Najbitnija promena je da bi Novak Đoković završio na mestu mnogo bližem onom koje mu po svemu pripada, sa petog skočio bi na drugo mesto, sa samo 180 bodova manje od „broja jedan“ Karlosa Alkarasa.

Nadal bi pao na treće mesto, Rud na četvrto a Cicipas na peto.

Drugi igrač koga je odluka da se Vimbldon ne boduje pogodilo je finalista ovog turnira Nik Kirjoj koji bi sa 1200 poena skočio sa 22. na 11. poziciju, a to bi bio njegov najbolji renking u karijeri.

 

(Novosti)

ĐOKOVIĆ ZAVRŠAVA SEZONU KAO PETI NA SVETU, ALKARAZ KAO PRVI! Posle trijumfa u Torinu Novak napredovao za tri pozicije

NEVEROVATNI NOVAK ĐOKOVIĆ! U DVA SETA SAVLADAO RUDA I STIGAO FEDERERA NA VEČNOJ LISTI! Posle sedam godina osvojena titula “osmorice najboljih”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.