NEVEROVATNI NOVAK ĐOKOVIĆ! U DVA SETA SAVLADAO RUDA I STIGAO FEDERERA NA VEČNOJ LISTI! Posle sedam godina osvojena titula „osmorice najboljih“

07:33

21.11.2022

Podeli vest:

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je Završni masters u Torinu, pošto je u finalu pobedio Norvežanina Kaspera Ruda. Bilo je 2:0, po setovima 7:5 i 6:3. Meč je trajao jedan sat i 34 minuta.

Novak je po šesti put u karijeri podigao trofej na turniru „osmorice najboljih“, koji ujedno označava kraj sezone i tako se na večnoj listi po broju titula izjednačio sa nedavno penzionisanim Švajcarcem Rodžerom Federerom.

Đoković je Završni masters prethodno osvajao 2008, 2012, 2013, 2014. i 2015. godine i to u tri različita grada. Pre Torina je slavio jednom u Šangaju i četiri puta u Londonu.

Kada se podvuče crta, odlična sezona za Đokovića, koja bi sigurno bila još bolja da mu je bilo dozvoljeno da igra na Australijan openu i US openu. Osvojio je Vimbldon, a na Rolan Garosu stigao do četvrtfinala. Slavio je i na mastersu iz serije 1000 u Rimu.

Što se tiče Ruda, sjajna sezona, proboj u svetski vrh, ali i tri izgubljena velika finala. Na Rolan Garosu ga je pobedio Nadal, na US openu Alkaraz i sada u Torinu Novak, pa će u narednoj godini sigurno pokušati da probije tu barijeru.

Večeras nije mogao da je probije, jer je preko puta mreže imao Novaka, rešenog da podigne pehar.

Naš teniser je u prvom setu očigledno imao problem sa nekom povredom, ali na svoj servis nije popustio, čak je propustio tri brejk lopte. Dve u drugom gemu, a jednu u devetom. Norvežanin se izvukao tada, ali nije u 12. gemu. Đoković je stigao do 30:40, upasivio servis Ruda i u dugoj razmeni ga naterao na grešku. Bilo je to dovljno za 7:5.

U drugom setu je proradio takozvani „pejn kiler“ kod Đokovića, počeo je da igra još bolje i Rud je prelomljen u četvrtom gemu. Poveo je Srbin sa 15:40, ušao u razmenu, a onda prvo brutalna bekhend paralela, pa savršen forhend, za ključni brejk. Do kraja je rutinski sačuvao svoj servis i upisao veliku pobedu.

Đoković je u Torinu ostvario svih pet pobeda i zaradio 1.500 ATP bodova. Redom je pobeđivao Cicipasa, Rubljova, Medvedeva, Frica i na kraju Ruda.

Sportske.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.