1

„Paprikijada” preživela i ovu, „varljivu” godinu

Paprikijada sajtVeć drugi put zaredom „Paprikijadu” organizuje Aktiv žena „Sosa”, a kako ove vredne dame same priznaju, „vruć krompir” ubačen im je u ruke prošle godine.

Tada se ispostavilo da osnivači manifestacije – članovi lokalnog udruženja povrtara (zbog „stečaja” u kojem se duže vreme nalaze) – nisu bili u stanju da to urade.

Tako je, zahvaljujući ovim ženama, sačuvana jedna od najprepoznatljivijih privredno-turističkih manifestacija u našem okruženju, koja je četrnaesti put održana u nedelju, 28. avgusta, u Brestovcu.

Tom prilikom upriličen je sadržajan program na platou u centru sela, u režiji pomenutog udruženja i Doma kulture, a desetak proizvođača je, nedaleko odatle, u parku, izložilo paprike i druge proizvode po promotivnim cenama.

J. F.

opsirnije1
Infrastrukturni radovi u selima

Radovi u selimai Brestovac. Tamo su nedavno asfaltirane tri ulice: Sutjeska, Sonje Marinković i Zmaj Jovina, a vrednost posla je iznosila preko osam miliona dinara.

Na licu mesta uvaženu gošću je dočekao Dragan Miričić, član lokalne mesne skupštine, kako bi razgovarali o budućim planovima za kapitalna ulaganja.

J. F.

opsirnije1