U BRANKOVOJ ŠKOLI POČEO PROGRAM PODRŠKE RAZVOJU LIČNOSTI MLADIH Cilj seminara prevencija rizičnih ponašanja, razvoj komunikacije i jačanje samopouzdanja

16:04

20.11.2023

Podeli vest:

Osnovna škola “Branko Radičević” jedna je od 180 škola iz 17 školskih uprava u kojima se održava  seminar “Veštine za adolescenciju”. Ovaj program, koji realizuje Ministarstvo prosvete u saradnji sa Kancelarijom Ujedinjenih nacija za drogu i kriminal, uz podršku Međunarodne fondacije Lajons klubova, primenjuje u Srbiji od 2014. godine, kaže Vesna Petrović Urošević, predavač.

-To je jedan program podrške razvoju ličnosti mladih, a istovremeno preventivni program, i to je ono što ih odvaja od drugih. Naučno je zasnovan, proveren kroz istraživanja, i u istraživanjima koja su rađena u Srbiji takođe su se pokazali rezultati i to je ono što je najvažnije. I u ovoj fazi ćemo takođe imati istraživanje, i negde krajem školske 2024/2025. godine mi očekujemo da vidimo ponovo dobre rezultate, a ovaj program je zaista potreban našoj deci i mladima i našim nastavnicima, naravno, kao podrška“, rekla je Petrović Urošević.

Program je usmeren na učenike 6. i 7. razreda, a cilj je prevencija rizičnih ponašanja, razvoj komunikacije i jačanje samopouzdanja. Prosvetari  koji pohađaju program moći će ubrzo nova znanja da primene u svojim školama, a za pola godine se mogu vraćati radi dodatnog usavršavanja, kaže Merien Džonson, supervizor programa.

-Ponovo sam u Srbiji zbog obuke. Ovaj program doprinosi razvoju veština i može da se usavršava sa novim predavačima  i radionicama u korist učenika. Njima će to pružiti veštine koji će im poslužiti u  životu, a takođe je u pitanju program prevencije koji je učenicima potreban“, rekla je Džonson.

Zbog velikog uspeha, na uzorku od više od 100 zemalja širom sveta, očekuje se da se ovaj program proširi na škole širom Srbije.

(Pančevac/RTV Pančevo)

PANČEVCI USPEŠNI U NOVOM SADU Džudisti Dinama na 7. turniru Vojvodina 2023 za mlađe uzraste osvojili 4 medalje!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.