DIJALOG U BRISELU: Delegacija Beograda predvođena Petkovićem doputovala u Brisel

21:50

15.11.2023

Podeli vest:

printscreen/TV Pink

Delegacija Beograda predvođena direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem, doputovala je večeras u Brisel gde će se u četvrtak održati nova runda dijaloga sa Prištinom pod posredstvom EU.

U Petkovićevoj delegaciji je tim od 18 eksperata, što je najveći broj eksperata koji dolazi do sada, a reč je o ljudima koji su najbolje pripremljeni za razgovore o svim predviđenim temama, o Statutu ZSO, energetici, nestalima, javlja dopisnik Tanjuga.

Početak razgovora Petkovića i ekspertske delegacije Beograda sa Miroslavom Lajčakom planiran je za sutra u 9.30 u zgradi Evropske sluzbe za spoljne poslove.

Kako je ranije rekao Petković Beograd je prihvatio poziv specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka da se nastave razgovori dve strane u Briselu, a na kojima će tema biti tekst Statuta ZSO.

Poslednji put dve strane su bile u Briselu 26. oktobra i tada su održani odvojeni sastanci predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija sa predstavnicima EU.

DIJALOG BEOGRADA I PRIŠTINE: Petković i Bisljimi sledeće nedelje u Briselu

(Pančevac/Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.