DODELjENE NAGRADE NA 15. KNjIŽEVNOM KONKURSU „KOVAČIČKI MOZAIK 2023“ Veliki odziv učenika osnovnih škola, gimnazijalaca i odraslih

20:05

08.11.2023

Podeli vest:

printscreen

Opštinska biblioteka Kovačica dodelila je u velikoj sali Mesne zajednice u Kovačici nagrade autorima najboljih radova posle završenog 15. književnog konkursa pod nazivom „Kovačički mozaik 2023“.

Kovačička biblioteka je, od prvog konkursa, glavni organizator ovog dešavanja. Na početku manifestacije se prisutnima obratio Slobodan Stevanovski, direktor Opštinske biblioteke, koji je istakao da je ove godine bio veliki odziv učenika osnovnih škola iz svih naselja opštine Kovačica, kao i gimnazijalaca i odraslih.

„Poziv je objavljen za pisce na srpskom, slovačkom, mađarskom i rumunskom jeziku. Cilj konkursa je unapređivanje i razvijanje književnog stvaralaštva lokalnih mladih i odraslih autora na pomenutim jezicima, a bio je raspisan u septembru ove godine“, rekao je Slobodan Stevanovski, direktor Opštinske biblioteke Kovačica.

U okviru javnog poziva, utvrđene su tri kategorije, i to: za učenike od prvog do četvrtog razreda, za učenike od petog do osmog razreda osnovne škole i u okviru treće kategorije nadmetali su se studenti, srednjoškolci i odrasli. U svakoj kategoriji dodeljene su po dve nagrade za prvo, drugo i treće mesto.

Nagrade – publikacije na srpskom i slovačkom jeziku delila je Biljana Dabić, predsednica Upravnog odbora Opštinske biblioteke.

(Pančevac/RTV PAnčevo)

GRADSKA BIBLIOTEKA PANČEVO: Promocija knjige „Promicanje kroz razdvojene dane“ 9. novembra

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.