PANČEVAČKI OSNOVCI ODUŠEVILI FRANCUSKU AMBASADU Eko rep azbuka pobednik konkursa Ekoopština

11:29

28.10.2023

Podeli vest:

printscreen/youtube

Učenici OŠ Vasa Živković u Pančevu na času srpskog jezika osmislili su Eko rep azbuku. Tom pesmom pobedili su na konkursu Ekoopština u kategoriji Zelene škole, koju organizuje ambasada Francuske i Francuski Institut u Srbiji.

Učenici su imali zadatak da osmisle po stih koji počinje slovom azbuke, a koji šalje poruku o značaju očuvanja životne sredine. Pesmu prati video na kojima su fotografije Pančeva i akcije čišćenja koje su organizovali.

„Na času srpskog smo pričali o ekologiji i razmišljali šta možemo da uradimo. Tako smo došli na ideju da snimimo pesmu. Zajedno smo pisali stihove koji počinju svakim slovom azbuke, a nastavnica muzičkog pomogla je da je snimimo“, kaže učenik Adrian Rivera Legat.

„Pesma se završava stihovima Mike Antića – „Pančevo, to je kad se vratiš“, izabrali smo njegove stihove zato što je on bio učenik ove škole i zato što je voleo Pančevo isto koliko i mi“, navodi učenica Bojana Milkovski.

OŠ „Vasa Živković“ već godinama je poznata po svojim ekološkim akcijama.

 „Tradicionalno se bavimo ekološkim temama i ovo nam je već treća nagrada da je tema ekologija. Do sada smo osvojili dve na konkursu za ‘Čistije i zelenije škole Vojvodine’, a ovo je treća, i do sada najvrednija nagrada, zato što se bavimo konkretno našim gradom i pitanjima našeg grada. Razmišljali smo šta mi kao pojedinci možemo da promenimo u našem gradu i tako je sve počelo“, ističe kaže Bosiljka Dimitrijević, nastavnica srpskog jezika u OŠ „Vasa Živković

Pre dve godine pokrenuli su i časopis zeleni listić, za koji učenici redovno pišu.

Učenik kaže Nikola Stojanović podseća da je osnovan smo časopis „Zeleni listić“, kao blog i Jutjub kanal.

„On treba da informiše đake naše škole, a i šire, o ekologiji Pančeva i sveta. Oformljen je u maju 2021. godine. U školi obeležavamo sve značajnije datume: dan ptica, šuma…

Priznanje koje su nedavno dobili na konkursu Ekoopština podrazumeva i nagradu u vidu sportske opreme za školu u vrednosti od 2.500 evra.

(Pančevac)

EKIPA JABUKA 2023 POBEDNIK TURNIRA U MALOM FUDBALU: Milan Jeremić osvojio titulu najboljeg igrača turnira

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.