DŽUDISTA DINAMA PUTUJE U ABU DABI NA SVETSKO PRVENSTVO Slavko Stanišić spreman da odbrani titulu svetskog šampiona

12:45

27.10.2023

Podeli vest:

Pančevac

Na Svetskom prvenstvu za veterane u džudou koje sledeće nedelje počinje u Abu Dabiju Pančevo će imati svog predstavnika. To je Slavko Stanišić iz DŽK Dinamo koji brani titulu svetskog šampiona. Ovog puta biće mu mnogo teže, jer će se takmičiti u kategoriji do 70 godina, ali sa takmičarima do 100 kilograma, gde je konkurencija mnogo veća.

Na Svetskom prvenstvu učestvovaće oko 1000 džudista iz 65 zemalja:

– Biće mnogo teško, a najveći konkurent za zlatnu medalju biće mi takmičar iz Španije, odnosno Kubanac koji nastupa za Špance. Trenirao sam kao i uvek dva puta dnevno po sat i po vremena. Pre podne radio sam na kondiciji i u teretani, a uveče u sali borbe sa mlađim momcima iz kluba. Spreman sam, malo jeste bilo iscrpljujuće, jer sam skinuo dosta kilograma da bih se takmičio u za mene novoj kategoriji u kojoj Evropljani nemaju predstavnika. Tako sam ja ovde sad izazivač, jer sam šampionsku titulu osvajao u apsolutnoj kategoriji do sad 5 puta. Moje ambicije su uvek najveće i želim zlatnu medalju, a videćemo kako će biti – rekao je Slavko.

Prošle godine Slavko je obeležio 50 godina od kako je kao srednjoškolac počeo da trenira džudo, a još uvek ga drži ista posvećenost, volja i želja za uspesima. Prvi meč on će imati u utorak 31. oktobra i želimo mu uspešan start svetskog prvenstva.

(Pančevac/GJ)

NASTUP STRELJAČKE DRUŽINE „PANČEVO 1813“ Sjajni rezultati na prvom kolu kupa SS Srbije u Nišu

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.