LEKARSKA KOMORA SRBIJE: Nulta tolerancija za nasilje nad zdravstvenim radnicima

16:30

25.10.2023

Podeli vest:

Pixabay

Lekarska komora Srbije najoštrije osuđuje brutalni fizički napad na lekara Hitne pomoći Doma zdravlja Barajevo koji se dogodio 19. oktobra dok je obavljao svoju profesionalnu delatnost i pružao pomoć pacijentu.

Kako se navodi u saopštenju, Lekarska komora Srbije se maksimalno zalaže za nultu toleranciju nasilja, kako bi zdravstveni radnici u Srbiji imali što bezbednije uslove za rad, kroz insistiranje na tome da sankcije za napade na zdravstvene radnike budu pooštrene i da se napad na zdravstvenog radnika tretira kao posebno krivično delo.

„Nasilje nad lekarima ne sme da bude tolerisano i zato pozivamo sve nadležne institucije da zaštite zdravstvene radnike u obavljanju njihove profesije, kao i da se kroz izmene Krivičnog zakonika Republike Srbije obezbedi veća krivičnopravna zaštita zdravstvenih radnika u Srbiji“, dodaje se u saopštenju.

Lekarska komora Srbije smatra da je obaveza celog društva da se aktivno bavi rešavanjem problema nasilja, da se jasno opredeli prema takvom modelu ponašanja koje, kako nije dopustivo prema zdravstvenim radnicima, tako ne treba da bude dopustivo ni u jednoj sferi života.

(Pančevac)

OD STARČEVA DO OSTROGA Novi aparati za dečije odeljenje zahvaljujući humanosti Nenada Miščevića i Radovana Perovića

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.