CRVENI KRST PANČEVO: Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima obeležen u vrtiću „Bambi“

10:28

19.10.2023

Podeli vest:

printscreen/FB/Crveni krst Pančevo
Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima, Crveni krst Pančevo obeležio je radno i sa najosetljivijim članovima našeg društva – decom i mladima.
– Naši iskusni edukatori i treneri realizovali su niz radionica u osnovnim i srednjim školama: OŠ „Olga Petrov“ iz Banatskog Brestovca, OŠ „Borisav Braca Petrov“, Tehnička škola „23. maj“ i ŠOSO „Mara Mandić“. A kao centralni događaj u vrtiću „Bambi“ održali smo sajam za predškolce sa nizom aktivnosti namenjeni baš ovom uzrastu. Predan i naporan rad naših volontera i volonterki imao je za rezultat da u samo 4 radna dana edukujemo više od 250 dece i mladih –  rečeno je u Crvenom krstu Pančevo.

printscreen/FB/Crveni krst Pančevo

Rad na ovom programu je kontinuran proces edukovanja dece i mladih kako bi znali da prepoznaju potencijalno opasne situacije, da primene mere opreza i nikada ne postanu žrtve.

printscreen/FB/Crveni krst Pančevo

Evropska Komisija 2007. godine proglasila je 18. oktobar za Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima. Od tada se širom Evrope organizuju aktivnosti koje imaju za cilj podizanje svesti javnosti o problemu i posledicama trgovine ljudima. Razmere problema trgovine ljudima i njegov uticaj na život i zdravlje ljudi dovele su do aktivnog uključivanja Crvenog krsta Srbije u nastojanje da se spreči i olakša ljudska patnja, a samo zajedničkom i sveobuhvatnom, kontinuiniranom aktivnošću svih institucija i društveno odgovornih organizacija može se stati na put ovom ozbiljnom problemu – navodi se u saopštenju Crvenog krsta Pančevo.

printscreen/FB/Crveni krst Pančevo

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.