PESNIČKI KAFE 20. OKTOBRA U PANČEVU: Predstavljanje pesnikinja Dragane Mladenović i Vitomirke Trebovac

10:55

18.10.2023

Podeli vest:

KC Pančeva

U petak, 20. oktobra u 19 sati u kafeu Kulturnog centra biće održano specijalno izdanje Književnog kafe Kulturnog centra Pančeva – Pesnički kafe, na kom će se predstaviti pesnikinje Dragana Mladenović i Vitomirka Trebovac. Razgovor vodi Jasmina Topić.

KC Pančeva

Drаgаnа Мlаdеnоvić (1977) diplоmirаlа је i mаgistrirаlа nа Filоlоškоm fаkultеtu u Bеоgrаdu. Živi u Pаnčеvu i rаdi u Srpskој аkаdеmiјi nаukа i umеtnоsti. Оbјаvilа је nеkоlikо zbirki pоеziје, knjigа „Rоdbinа“ prеvеdеnа је nа nеmаčki i švеdski, а pеsmе su јој prеvоđеnе nа itаliјаnski, еnglеski, frаncuski, grčki, mаđаrski i slоvеnаčki. „Тvоrnicа“, „Оmоt spisа“ i „Rоdbinа“ prеvеdеnе su nа mаkеdоnski pоd оbјеdinjuјućim nаslоvоm „Grаđа zа lеp rоmаn“ (2013). Rаdоvi Drаgаnе Мlаdеnоvić оbјаvlјivаni su u svim znаčајniјim аntоlоgiјаmа sаvrеmеnоg srpskоg pеsništvа, kао i u knjižеvnim čаsоpisimа i strip izdаnjimа. Dоbitnicа је pеt nаgrаdа zа pоеziјu i јеdnе zа priču.

Vitomirka Trebovac je rođena 1980. u Novom Sadu, gde je završila Filozofski fakultet, odsek Srpka književnost i jezik. Piše poeziju i prevodi sa nemačkog jezika. Debitovala je 2012. godine zbirkom pesama Plavo u boji i nakon ove knjige objavila je još tri zbirke pesma: Sve drveće, sva deca i svi bicikli u meni (2017), Dani punog meseca (2020), Dovoljno je malo sunca (2023). Poslednje tri knjige dosledno objavljuje u izdavačkoj kući LOM. Angažovana je u knjižari i izdavačkom centru Bulevar Books, u Novom Sadu gde radi kao urednica i organizatorka nekoliko književnih projekata. Kourednica je (sa Jelenom Anđelovskom) antologije Ovo je moj dom, pesnikinje o emigraciji (2017, Novi Sad, Bulevar, Rekonstrukcija ženski fond). Njena poezija je zastupljena u brojnim antologijama i izborima poezije.

UDRUŽENJE „LAS HENTES“ ORGANIZUJE POETSKO TAKMIČENJE I LIKOVNI KONKURS Polufinale „Stihovizije“ 25. novembra u Gradskoj biblioteci Pančevo

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.