UČENICI VASINE ŠKOLE OSNOVALI EKOLOŠKI ČASOPIS „Zeleni listić“ će promovisati ekološko obrazovanje

15:03

13.10.2023

Podeli vest:

RTV Pančevo

Učenici OŠ „Vasa Živković“  u Pančevu osnovali su eko-časopisa „Zeleni listić“. Učenici ove škole kao i njihovi nastavnici planiraju da se sve više bave temom ekologije, a njihove  akcije, kao i novo izdanje časopisa „Zeleni listić“ biće uskoro pred čitaocima. Evo šta učenici kažu o ovom poduhvatu koji zavređuje sve pohvale.

„OŠ „Vasa Živković“ ima dugu tradiciju ekološkog obrazovanja učenika, te je iz tog razloga i nastao časopis „Zeleni listić“ čiji je cilj promovisanje ekološkog obrazovanja.  Svi smo zajedno montirali  zajedno sa našom nastavnicom Bosiljkom. Zajedno smo organizovali akciju ozelenjavanja našeg dvorišta i čišćenje dela koji se zove Tri šerpe, takođe smo obezbedili kante koje su postavljene nakon čišćenja na tom mestu“, rekla je  učenica ove osnove škole Bojana Milkovski.

Nikola Stojanić, učenik OŠ „Vasa Živković“ i novinar časopisa „Zeleni listić“, otkriva na koji način je stvorena i sprovedena u delo jedna ovakva ideja.

„Zeleni listić je osnovan u maju 2021. godine, takođe imamo jutjub kanal, blog i elektronske novine. To je napravljeno sa ciljem kako bi se ljudi i mi kao deca osvestili i shvatili kolio je ekologija zapravo bitna. Mi smo kao škola poznati po Danu bundeve koji proslavljamo. U saradnji sa našom nastavnicom smo sve ovo oformili, i u budućnosti ćemo nastaviti sa ovakvim akcijama, rekao je Nikola.

On je potom otkrio šta sve to možemo pronaći u časopisu i kakav je njegov celokupan sadržaj.

„U njemu mogu da se vide neke akcije koje su vezane za školu. Takođe ima i pitalica koje mogu da se popunjavaju. Ja sam zadužen, kad smo već kod toga, za aplikaciju koja pomaže životnoj sredini, u kojoj može da se prijavi sve što nije u skladu sa propisima i što nije legalno“, rekao je Nikola.

 

(Pančevac)

OTVOREN FESTIVAL MENTALNOG ZDRAVLJA Veljković: Prepoznali smo ovu temu kao nešto što je veoma bitno u poslednje vreme!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.