DŽUDISTI TAMIŠA DOMINIRALI U SLOVENIJI: Sa osvojenih 20 medalja Pančevci bili najuspešniji klub na turniru

13:40

08.10.2023

Podeli vest:

Pančevac

Na veoma jakom međunarodnom takmičenju u Soveniji džudisti Tamiša su briljirali. Na turniru  „Pokal Komende” na kojem je učestvovalo više od 500 džudista iz brojnih država Pančevci su osvojili ukupno 20 medalja i bili su najuspešniji klub na turniru. Na drugom mestu u ekipnom plasmanu bio je domaći Bežigrad sa 17 osvojenih medalja.

Pančevac

Najubedljiviji na turniru bio je Petar Novaković koji je u kategorijama +81 i +90 kilograma osvojio dve zlatne medalje i to u uzrastu mlađih kadeta i kadeta. On je efektne pobede ostvario protiv vršnjaka iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije.
Prvo mesto i zlatnu medalju osvojio  je još i Kristijan Lehni, a njegov brat Aleksa morao se zadovoljiti srebrnom medaljom kao i Pavle Ćosić. Treća mesta i bronzana odličja pripala su Gavrilu Boškoviću i Davidu Mamojki.
Devojčice su na ovom turniru bile su još dominantnije osvojivši čak 12 medalja. Posebno su se istakle Natalija Strigić i Milena Sekulović koje su u konkurenciji do 16 i 18 godina osvojile po jednu zlatnu i srebrnu medalju i Dunja Pralica koja je osvojila dve medalje u dve različite kategorije. Natalija Novaković i Katarina Kešin posle efektnih borbi stigle su do pobedničkog postolja i zlatne medalje,a srebrnu medalju zaslužila je Divna Milanović, dok su bronzane  ovog puta bile  Marija Penevski, Ana i Iva Mitrović.
(Pančevac/GJ)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.