POTROŠNJA I RAČUNI ZA ENERGIJU DUPLO MANJI U JAVNIM OBJEKTIMA: U 21 lokalnoj samoupravi u Srbiji finansiraće se energetska sanacija objekata od javnog značaja FOTO I VIDEO

14:01

05.10.2023

Podeli vest:

Rina

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović u Vrnjačkoj Banji uručila je ugovore o finansiranju programa energetske sanacije objekata od javnog značaja u 21 lokalnoj samoupravi.

Rina

Ona je tom prilikom još jednom istakla koliko su važna ulaganja u energetsku efikasnost, jer su benefiti višestruki i dugoročni.

Rina

– Energetskom efikasnošću čuvamo resurse i životnu sredinu. Svaki od ovih projekata predstavlja deo slagalice. Postavili smo ciljeve kojima težimo, a ministartvo će nastaviti da podržava lokalne samouprave da ulažu u sanaciju individualnih kuća i stambenih jedinica, kako bi smanjili potrošnju energenata i doprineli što većoj energetskoj efikasnosti, naglasila je Đedović Handanović.

Rina

Ona je dodala da je energetska efikasnost put ka energetskoj nezavisnosti. Smanjenje potrošnje znači investiranje u budućnost.

Rina

– Sa svim ovim ulaganjima imaćemo javne objekte koji će trošiti od 20 do 50 odsto manje energije, a rezultat će biti manji troškovi, ali i manji negativni uticaj na životnu sredinu. Do sada je energetski sanirano 145 objekata od javnog značaja, što čini da je ukupna ušteda oko 30 miliona kilovat sati godišnje, naglasila je ministarka.

Među gradovima kojima je danas uručen ugovor o finansiranju programa energetske sanacije objekata od javnog značaja našli su se Užice, Kraljevo, Vrnjačka Banja i još 18 drugih.

(Pančevac/Rina)

NOVA EKOLOŠKA PRAVILA ZA SRPSKE KOMPANIJE: Još dve godine fore, pa onda lupanje po ušima!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.