SMEHOM ISPUNJENA SALA CENTRA ZA KULTURU U KOVINU: Predstava „Ne igraj na Engleze“ amaterskog pozorišta iz Kavadaraca oduševila publiku

13:57

02.10.2023

Podeli vest:

Pančevac

U okviru manifestacije „Dani makedonske kulture u Kovinu“, odigrana je predstava „Ne igraj na Engleze“ u izvedbi amaterskog pozorišta Doma kulture „Ivan Mazov-Klime“ iz Kavadaraca.

Pančevac

„Ne igraj na Engleze“ je humoristični komad u čijem je centru priča o sukobu trojice prijatelja, zavisnika od kladionice, kaže Vidan Stanoev, jedan od članova glumačke trupe.

Reč je o aktuelnoj temi. Ovu predstavu već dve godine izvodimo u okviru našeg amaterskog pozorišta. Moram da se pohvalim, dobijali smo i dosta nagrada na dramskom amaterskom festivalu: za najbolju predstavu, režiju i glavnu mušku ulogu. Zato se nadam da ćemo se i pred publikom u Kovinu predstaviti u najboljem svetlu, kaže Stanoev.

Pančevac

Prema rečima Julijane Turimandžove, direktorke Doma kulture „Ivan Mazov-Klime“, uspešna saradnja dveju institucija biće produžena potpisivanjem memoranduma o saradnji.

Naša saradnja sa Centrom za kulturu Kovin je odlična i nadamo se da će trajati još dugo. Ove godine ćemo u okviru Dana makedonske kulture potpisati memorandum, kako bismo unapredili saradnju, ne samo u oblasti pozorišta, već i folklora, likovne umetnosti – istakla je Turimandžova.

Milivoj Grčić, direktor Centra za kulturu Kovin, izrazio je zadovoljstvo uspešnom dugogodišnjom saradnjom bratskih gradova – Kovina i Kavadaraca.

– Ponosni smo što razmenu programa kulturnih sadržaja proširujemo i na pozorišnu razmenu i uskoro očekujemo da će i naše pozorište ići tamo i da ćemo to podići na viši nivo Milivoj Grčić, direktor Centra za kulturu Kovin.

Glumačku ekipu čine glumci: Aleksandar Vidakov, Vidan Stanoev i Saško Oreškov, a komad režirao Dime Kocevski.

Pančevac

KULTURNI CENTAR PANČEVA: Monodrama „Čovečice“ 5. oktobra u Pančevu

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.