GRAD PANČEVO: Raspisan javni poziv za privredne subjekte za energetsku sanaciju objekata

17:56

26.09.2023

Podeli vest:

Pančevac

U okviru realizacije Programa energetske sanacije stambenih zgrada, kuća i stanova, o finansijskoj podršci domaćinstvima u procesu energetske sanacije za 2023. godinu raspisuje se Javni poziv radi izbora privrednih subjekata koji vrše isporuku i ugradnju materijala, opreme i uređaja za energetsku sanaciju putem mera energetske efikasnosti.

Cilj sprovođenja mera energetske sanacije je unapređenje energetske efikasnosti u domaćinstvima na teritoriji grada Pančeva.

„Želim da pozovem sve privredne subjekte koji su zainteresovani za sprovođenje mera energetske efikasnosti i sanacije porodičnih kuća i stanova da se prijave na javni poziv koji je za njihovu prijavu otvoren od danas, 27. septembra. Kao i prošle godine, ovaj program obuhvata više mera energetske efikasnosti kao što su zamena prozora, postavljanje termičke izolacije, ugradnja kotla na gas ili biomasu, ugradnju toplotnih pumpi, postavljanje solarnih panela i zamena grejnih tela. Novina ove godine je da će se ovaj program u kontinuitetu odvijati do kraja 2027. godine što znači da jednom prijavljeni privredni subjekti neće morati da se prijavljuju i narednih godina. Takođe je novina da je ovaj javni poziv otvoren do kraja 2027. godine tako da svi zainteresovani privredni subjekti će moći da se jave u bilo kom trenutku a mi ćemo redovno ažurirati spiskove kako bi građani bili upoznati kojim firmama mogu da se jave za predračun“, rekla je Katarina Banjai, članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine i održivi razvoj, istakla je da ukupna sredstva podsticaja za realizaciju programa iznose 25 miliona dinara i dodala:

„Ove godine je dosta pojednostavljen ovaj javni poziv. Više neće biti bodovanja, preliminarnih i konačnih listi već svi privredni subjekti koji ispunjavaju uslove će se naći na toj listi. Bitno je da se prijave što pre kako bi građani imali što veći izbor firmi koje mogu da odaberu za njihove radove“.

Javni konkurs za učešće građana u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Pančeva za 2023. godinu biće raspisan za 3 nedelje.

(Pančevac)

ZBOG RADOVA MOGUĆA MALA KAŠNJENJA PANTRANSPORTA Cvetanović: Radovi na nadvožnjaku ka Jabuci su trenutno van snage

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.