MANIFESTACIJA „BANATSKI HLEB“ U BANATSKOM NOVOM SELU Evo ko je umesio nabolji hleb i odneo prvu nagradu FOTO I VIDEO

16:05

23.09.2023

Podeli vest:

Pančevac

Danas je Banatsko Novo Selo ponovo bilo domaćin tradicionalne IX manifestacije „Banatski hleb“.

Pančevac

Plato ispred Doma kulture „3. oktobar“ bio je preplavljen štandovima na kojima je veliki broj udruženja žena iz južnog Banata predstavilo svoje rukotvorine i proizvode u okviru manifestacije „Banatski hleb“. Ovaj predivno uređeni prostor postao je mesto gde su se susreli tradicija, kultura i zajedništvo.

Pančevac

Oko podneva, lokalne pekare, udruženja žena i pojedinci okupili su se sa svojim pekarskim kreacijama, spremni da se nadmeću i pokažu svoje veštine pred stručnim žirijem. Miris svežeg hleba širio se centrom sela, privlačeći pažnju i osmehe na licima prisutnih.

Pančevac

Žiri, sastavljen od stručnjaka sa bogatim iskustvom i istančanim nepcem, uključujući Sašu Mišića, instruktora i sudiju Horeca sistema i voditelja kultne emisije „Paklena kuhinja“, i pekara Afrima Pnišija, pažljivo je degustirao i ocenjivao svaki hleb. Kvalitet, ukus i tradicionalna vrednost bili su ključni faktori pri ocenjivanju.

Pančevac

Proglašenje pobednika održano je na Platou ispred Doma kulture, a zadatak da saopšti čiji je hleb bio najbolji imao je Saša Mišić.

U izboru za najbolji domaći hleb među pojedincima Minerva Ardeljan je napravila najbolji hleb. Prvo mesto među udruženjima pripalo je „Banatskom fruštuku“ iz Stajićeva.

Pančevac

Nagrade za najlepši štand udruženja otišle su u ruke udruženja iz Ovče (prvo mesto) i Omoljice (drugo mesto) i Crepaje (treće mesto).

Pančevac

Organizatorke iz Udruženja žena „Novoseljanke – Boboacele“ priredile su i iznenađenja za posetioce manifestacije. Uz muzički nastup orkestra i folklornog ansambla Doma kulture, atmosfera je bila obogaćena tradicionalnom pesmom, igrom i muzikom.

Pančevac

Svi prisutni imali su priliku da probaju najlepše hlebove ovog dela Vojvodine, i da se prepuste čarima ovog tradicionalnog okupljanja.

I gradska menadžerka Pančeva Maja Vitman posetila je ovogodišnju manifestaciju  „Banatski hleb“. Ona nije krila svoje oduševljenje izloženim hlebovima i rukotvorinama udruženja i svoje impresije je podelila sa pratiocima na društvenoj mreži Instagram.

„Manifestacija Banatski hleb. Jedinstven miris i ukus svežeg Banatskog hleba i mnogobrojnih đakonija.“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maja Vitman (@maja.vitman)

 „Banatski hleb“ nastavlja da bude simbol zajedništva i tradicije, a svake godine ova manifestacija ostavlja nezaboravan utisak na sve posetioce Banatskog Novog Sela.

(Pančevac)

DANI RUMUNA U GLOGONJU: Tradicionalna manifestacija biće održana 24. septembra

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.