SRBIJA LAKO PREKO ESTONIJE: Odbojkaši zabeležili treću pobedu i obezbedili plasman u osminu finala

19:59

04.09.2023

Podeli vest:

printscreen/RTS

Odbojkaši Srbije savladali su selekciju Estonije u četvrtom kolu grupne faze Evropskog prvenstva. Srbija je bila bolja 3:0, po setovima, 25:16, 25:23, 25:22.

Očekivan trijumf, bez velikih poteškoća, naredni rival Srbije selekcija Nemačke

Srbija je upisala treći trijumf u grupnoj fazi Evropskog prvenstva, izabranici selektora Igora Kolakovića savladali su Estoniju sa 3:0.

Nakon takmičenja u Peruđi Srbija je šampionat Evrope nastavila u Ankoni. Posle poraza od Italije, odbojkaši Srbije su se vratili na pobednički kolosek pobedom u tri seta nad Estonijom koja nije bila na viskom nivou.

Odbojkaši Srbije su relativno lako stigli do trijufa, još na početku duela su nametnuli svoj ritam igre koji je Estonija pratila samo na početku setova.

Napadi izabranika Kolakovića izgledali su tečno, dok je igra prilikom prijema bila organizovana i kasnije je olakšavala ofanzivno raspoređivanje.

Jedini otpor Estonija je pružila u drugom setu koji je rešen u finišu. Rezultatska ujednačenost trajala je do samog kraja, a onda je Aleksandar Atanasijević servis poenom doneo energičnost u igri Srbije.

Koncentrisanom igrom odbojkaši Srbije su došli i do drugog seta na meču.

U trećem, odlučujućem setu nije bilo velikih uzbuđenja, osim u završnici kada su se usled velikog vođstva odbojkaši Srbije opustili, a Estonci su taj pad fokusa iskoristili da se približe na poen razlike, 23:22. Međutim, Srbija je ipak na kraju stigla do trijumfa.

Najefikasniji igrač u redovima Srbije bio je Dražen Luburić sa 18 poena, od toga je 15 osvojio u napadu i tri prilikom servisa.

Marti Juhkami je bio najbolji u timu Estonije, a ubeležio je 11 poena.

U narednom kolu reprezentacija Srbije igra protiv Nemačke i taj meč će najverovatnije biti odlučujući za zauzimanje drugog mesta u Grupi A.

Duel je na programu u utorak, 5. septembra od 21.00 uz direktan prenost na RTS-u.

U PARIZU ĆE DRUGA PESMA DA BUDE Vučić ugostio srpske odbojkašice: Srebrna medalja je najbolji poklon iz Brisela

(Pančevac/RTS)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.