VUČIĆU URUČENA POVELJA POČASNOG GRAĐANINA SUBOTICE: Još mnogo toga možemo zajednički da uradimo

10:42

01.09.2023

Podeli vest:

printscreen/TV Pink

Predsednik Aleksandar Vučić u poseti je Subotici, Paliću i Lovćencu. Nakon Lovćenca, Vučić je u poseti Subotici, gde mu je uručena povelja počasnog građanina, na svečanoj sednici Skupštine grada.

Obraćanje Vučića
– Hvala vam na tome što sam mnogo toga naučio danas u Subotici. Imali smo mnogo hrabrosti da pre 10 godine krenemo u proces koji se mnogima nije dopao, ali koji je danas deo istorije. Ako se pitato zašto je dugo stajala samo zastava Srbije, a danas i zastava Mađarske, to je bila moja ideja. To je samo pokazalo koliko je raznovrsnost Subotice naše blago. Čini mi se da sam došao u Suboticu 18 ili 19 puta. Nismo malo uradili. Ima jedna stvar koju niko ne može da nam oduzme, to su fabrike, da smo učestvovali u ključnim infrastrukturnim projektima. Subotica je naša veza sa srednjom Evropom. Do Budimpešte ćemo od Beograda ići za 2 sata i 40 minuta. Napravićemo nešto novo, neviđeno na Horgošu. Pruga Baja-Segedin-Subotica je nešto što smo dogovarali. Za nas je veoma važno – Subotica je danas peti grad po veličini u Srbiji. Ovde lepo mogu da žive Srbi, Mađari, Hrvati, Bunjevci… Subotica će biti sve bogatije mesto. Naše je da pokušamo da budemo drugačiji, da cenimo dela, ono što je urađeno, to niko neće moći da nam oduzme. Počastvovan sam, ali neskromno da kažem nadam se da sam lično doprineo razvoju Subotice. Znam da moram da opravdam očekivanja građana. Znam da mnogo toga možemo još zajednički da uradimo – kaže Vučić i dodaje da će pozorište biti uskoro završeno i najavljuje novi stadion u ovom gradu.

printscreen/TV Pink

Vučić je na kraju citirao Danila Kiša „Ljubav je kao klica pirinča, ako presađuješ bolje uspeva“.

Vučiću uručena povelja počasnog građanina
Predsedniku Vučiću uručena je povelja počasnog građanina Subotice za „istaknuto i trajno delo“.

Uz kratak osvrt na predsednikovu biografiju, ističe se: „Vučić je doprineo podizanju ugleda Subotice. Itekako je doprineo razvoju Subotice i Severno-bačkog regiona“.

Povelju mu je uručio gradonačelnik Bakić.

printscreen/TV Pink

Vučić stigao u Suboticu – u toku sednica Skupštine grada
Predsednik Aleksandar Vučić stigao je u Suboticu, gde će mu biti uručena povelja počasnog građanina, na svečanoj sednici Skupštine grada povodom Dana grada Subotice.

Predsedniku će u okviru svečanosti biti uručena povelja počasnog građanina.

Gradonačelnik Bakić obratio se prisutnima.

– Danas imamo jedinstvenu sednicu istorijskog karaktera, danas najveće priznanje dodeljujemo jednom predsedniku Republike. I to kakvom. Po mom ličnom uverenju, koji deli većina građana, jedan od najmudrijih lidera kojih je ikada Srbija imala u istoriji, ima ga još uvek i imaće ga još dugo. Stojim pred prepunom salom sa ogromnim ponosom, što sam dobio priliku da budem deo tima na čelu sa Vučićem. Osećam ponos jer smo uradili velike stvari za ovaj grad. Mnogo se uradilo u prethodnom periodu, zahvaljujući ogromnoj podršci u prvom redu predsednika Vučića. Zahvalnost Vladi Srbije, na čelu sa Anom Brnabić, i Pokrajinskoj vladi, na čelu sa Igorom Mirovićem. Vama predsedniče, čestitam od srca na dobijenom najvećem priznanju od Grada Subotice i želim vam dug život i dobro zdravlje. Da nastavite da nas vodite putem mira, stabilnosti i ekonomskog napretka. Kako vi volite da kažete, na kraju će Srbija pobediti. Dragi sugrađani, srećan nam Dan Subotice – kazao je Bakić.

Vučića je u Subotici dočekao gradonačelnik Stevan Bakić.

Predsednika su sačekali građani, koji su hteli da se fotografišu sa njim.

Vučić u školi „Vuk Karadžić“
Vučić je, na početku posete, u Lovćencu prisustvovao postavljanju uređaja najnovije tehnologije – Huawei IdeaHub table Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, preko koje se može pratiti nastava u različitim školama.

On se uključio u škole u Varvarinu, Krupnju, Pančevu, Negotinu, Petrovcu i Merošini. Porazgovarao je sa đacima i profesorima.

printscreen/TV Pink

– Super je ovo izgledalo, imamo u 150 škola u Srbiji – prokomentarisao je predsednik.

printscreen/TV Pink

Pitao je decu šta bi posebno voleli da imaju u renoviranoj školi. Dobio je odgovor „sat“, što ga je nasmejalo. Zanimalo ga je i koji predmet najviše vole…

Vučić je od dece dobio na poklon košarkašku loptu, koja će, kako kaže biti taman za njegovog mlađeg sina.

U kratkom razgovoru sa malom Unom, koja trenira karate, devojčica mu je obećala da će uvek da pobeđuje.
Pokloni za predsednika
Vučić je na poklon dobio sliku sa motivima Lovćenca, vino i rakiju višnjevaču.

Vučić stigao u Lovćenac
Predsednik je stigao u Lovćenac, poželeo je deci srećan početak školske godine.

– Doneli smo odluku da odredimo kompletnu rekonstrukciju škole i uložimo veliki novac – kazao je Vučić.

– Od danas su plate medicinskim sestrama i prosvetnim radnicima veće za 5, 5 posto – rekao je Vučić i dodao da sledi najveće povećanje minimalne zarade i da će minimalna zarada biti preko 400 evra.

printscreen/TV Pink

– Ne smemo da stanemo, moramo da se razvijamo… Važno je da čuvamo mir za našu decu, da majke budu sigurne da će im deca biti bezbedna. Da razmišljamo kako da radimo i zaradimo više. Hoću da vam se zahvalim zato što ste razumeli državu i kada je državi teško. Hvala zato što vodite računa o svojoj državi, a država će pokušati vas da sluša – izjavio je predsednik Vučić.

Narod u Lovćencu čeka predsednika

Građani su se u Lovćencu okupili ispred škole, gde čakaju predsednika.

printscreen/TV Pink

Povelja počasnog građanina

Predsedniku će u Subotici biti uručena povelja počasnog građanina, na svečanoj sednici Skupštine grada povodom Dana grada Subotice.

Na kraju će Vučić obići novoizgrađeni Akva park na Paliću.

VUČIĆ U OŠ SVETISLAV GOLUBOVIĆ MITRALJETA Predsednik poručio prvacima: Budite vredni i odlični đaci

(Pančevac/Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.