UDRUŽENJE ROK MUZIČARA PANČEVA Preminuo Dragan Živković Bale

09:44

01.09.2023

Podeli vest:

Facebook/Udruženje muzičara Pančevo

Dragan Živković Bale je juče preminuo, navodi se na Fejsbuk stranici Udruženja muzičara Pančevo.

„Vest smo saznali usred gitarijade 60 godina pančevačkog rock and rolla. Veseli je bio i odmah otišao kad je čuo vest…. Bale je krenuo ka gitarijadi…ja sam jednostvano bio zatečen i svi oko mene..“

Facebook/Udruženje muzičara Pančevo

Potresnim notama od Baleta se opraštaju njegovi prijatelji.

„Strašna vest koja nas je u sred koncerta zatekla. Užasan osećaj i tuga. Izuzetan čovek i prijatelj. Još jedan doajen pančevačke urbane kulture. Dragi prijatelju neka su ti laki i prohodni nebeski putevi“, napisao je Zoran Ilić.

„Tuga….! Ogroman gubitak za naš grad…!!! Generacije će ga se sećati…! Veliki drugar.. prijatelj.. muzičar!!! Bale neka Te andjeli čuvaju… i laka ti ova banatska zemlja“, naveo je Čubrilo , a  Kritina Stakić:

„Još jedna legenda grada Pančeva nas je napustila. Nedostajaće…“.
Stojače Angelovski: Užas. Ne mogu da verujem, a znam da je istina. Neka mu je laka banatske zemlja.
A ovako je gitarista benda „Haski“ Dragan Živković Bale seća se da je šezdesetih godina vladala besparica, ali muzičari su se snalazili oko nabavke instrumenata zato što je, kako kaže, najvažnije bilo „prangijanje“.
– Znaš li šta je cunami? E, kad su se pojavili „Beatlesi“ i kad je to doprlo do nas… Zapravo, pre „Beatlesa“ „Shadowsi“ su bili veoma popularni kao instrumentalisti i to nas je malo “navuklo” na gitare. Kad su grunuli „Beatlesi“ i engleska rok scena, onda smo se i mi ovde zapalili i pokrenuli, rekao je Dragan Živković Bale, prenosi Vladimir Nedeljković u tekstu  „Kako je Pančevo obeležilo 50. godina rock and rolla 1963 2013“, koji je objavljen na Fejsbuku.

.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.