24. DOLOVAČKA ŠTRUDLIJADA: Najbolje štrudle biće predstavljene 2. septembra

09:55

29.08.2023

Podeli vest:

TOP

I ove jeseni se u Dolovu po 24. put održava jedinstvena „oda štrudli“ – manifestacija pod nazivom „DOLOVAČKA ŠTRUDLIJADA“.

Udruženje žena „Dolovke“ iz Dolova 2. septembra organizuje jedinstvenu
manifestaciju posvećenu umeću žena u spravljanju banatskog brenda – štrudle, poznatiju pod nazivom „XXIV DOLOVAČKA ŠTRUDLIJADA“.

Od 9 časova u centru sela domaćini manifestacije dočekivaće goste i vršiti prijem štrudli za takmičenje, dok će od 10.30 do 13 sati biti održan kulturno-umetnički program u centru sela.

Od 30. do 31. avgusta Manifestacija će biti promovisana i u Pančevu, kada će na Korzou biti postavljeni štandovi sa štrudlama.

Pored pratećeg kulturno-umetničkog programa, najatraktivniji deo manifestacije je prodajna izložba štrudli, kao i izložba radova žena iz udruženja. U takmičarskom delu manifestacije za izbor najbolje štrudle, na osnovu raspisanih kriterijuma, učestvuju žene i mnogobrojna udruženja žena iz Vojvodine i Srbije.

Udruženje žena „Dolovke“ iz Dolova – Štrudlu, zaštićen brend Dolova, plasiraju na tržište same, sa puno ljubavi i uz pregršt zabave. Bilo da je sa makom, orasima, višnjama, suvim grožđem ili sirom, štrudlama koje naprave ove vredne i složne žene, niko ne može da odoli.

Cilj ove brendirane manifestacije je očuvanje i popularizacija starih običaja, jela i kolača a posebno štrudle koja je zaštitni znak ovog udruženja, kao i lokalni specijalitet.

(Pančevac)

STRELJAČKI KLUB PANČEVO 1813: Ekipa seniora osvojila treće mesto na Prvenstvu Vojvodine u disciplini pištolj velikog kalibra

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.