KOŠARKAŠI PROŠLI GRUPNU FAZU NA SVETSKOM PRVENSTVU Pobedom nad Portorikom orlovi obezbedili drugu fazu takmičenja!

20:19

28.08.2023

Podeli vest:

printscreen/ig: markoguduric23fan

Košarkaši Srbije ostvarili su trijumf i u drugom meču na Svetskom prvenstvu, danas je savladan Portoriko rezultatom 94:77!

Znali su izabranici Svetislava Pešića da pobeda garantuje i prolaz u narednu rundu takmičenja, pa su samim tim košarkaši Srbije maksimalno motivisano ušli u utakmicu i od samog starta bili veoma agresivni, raspoloženi i već nakon nekoliko minuta bilo je jasno ko će iz ovog meča izaći kao pobednik.

Srbija je u ovaj meč ušla kao apsolutni favorit, i tu ulogu je na kraju uspela da opravda! Posle briljantnog prvog poluvremena, u nastavku je usledio nezapamćen pad u igri naših miljenika, pa su od +30 u jednom momentu, izabranici Svetislava Pešića dopustili rivalu da se vrati na -10!

Sve je našim košarkašima polazilo za rukom na početku utakmice, igrali su sjajno, a u uvodnim minutima meča prednjačio je fenomenalni Nikola Jović koji je svojim trojkama omogućio Orlovima da se odlepe, a u nastavku, kako je se igra odvijala, rezultat je konstantno rastao, sve do početka treće deonice!

Igrači Portorika nisu pronalazili rešenje za raspoložene Orlove, trojkama su se nekako „održavali“ u životu, i kada god su se rezultatski približili, reprezentativci Srbije su ubacivali u veću brzinu pa veće neizvesnosti gotovo da nije ni bilo, osim ako ne računamo početak poslednje deonice, kada je na semaforu stajao rezultat 81:71!

Posle prvih 20 minuta, Srbija je vodila čak 30 razlike, dok je u nastavku viđena nešto drugačija slika na parketu. Ušli su Orlovi „uspavano“ u drugo poluvreme, i dopustili rivalu da se rezultaski približi, što je iznerviralo Svetislava Pešića te je u uvodnim minutima treće deonice morao da zatraži tajm-aut kako bi razmrdao svoje izabranike.

Spustili su košarkaši Srbije nogu sa gasa, u trećoj deonici je u nekoliko navrata falilo koncentracije našim košarkašima, što su rivali iskoristili i u jednom momentu uspeli da spuste na -15, i tako da prepolove zaostatak sa poluvremena

Izgubili su reprezentativci Srbije samopouzdanje u tim momentima, mnogo je grešaka bilo, a u napadu je falilo kreativnosti i sigurnosti, što je u prvom poluvremenu bilo na pretek.

Jasno je da je kvalitet na kraju presudio, ali u nastavku takmičenja, ne bi valjalo da igrači Srbije ovako lako izgube koncentraciju, imajući u vidu da ćemo u nastavku takmičenja igrati protiv još jačih protivnika, koji ovakve padove u igri ne praštaju…

Prvo poluvreme za udžbenike, a drugo za zaborav!

Najefikasniji u taboru Orlova bili su Nikola Jović i Bogdan Bogdanović sa po 17 poena, dok su se istakli još Aleksa Avramović sa 15 i Nikola Milutinov sa 12 poena.

Na drugoj strani, najviše se pitao Ajzea Pinjero sa 12 poena, dok je Džuvan Hauard završio meč sa jednim poenom manje.

Svetislav Pešić, kao i medicinski tim Orlova ništa nije želeo da rizikuje, pa danas na terenu nismo gledali Filipa Petruševa, koji je na utakmici protiv Kine zaradio lakšu povredu.

Izabranici Svetislava Pešića okreću se sada ka poslednjem meču u grupnoj fazi, u kom će se Srbija u sredu sastati sa Južnim Sudanom!

(Pančevac/Kurir)

STRELJAČKI KLUB PANČEVO 1813: Ekipa seniora osvojila treće mesto na Prvenstvu Vojvodine u disciplini pištolj velikog kalibra

MAJSTOR Pogledajte gol Alekseja Petrovića za pobedu! Dinamo1945 – FK Omladinac 1:0!

MI SMO BEND BUČ KESIDI IZ PANČEVA Najveća regionalna grupa novije generacije nastupila prvi put u Varaždinu pred više od 8.500 fanova! FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.