JELENA TRIFUNOVIĆ IZ CRVENOG KRSTA POZIVA: Dođite i pomozite, dajte krv onima koji je čekaju NEKA DOĐU I ONI KOJI NISU BILI DAVAOCI DO SADA

08:30

17.08.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/Crveni krst Pančevo

Zalihe krvi su na mininumu poručuju iz Crvenog krsta Pančevo, što je uobičajeno svakog leta. Zato je važno da sada kada je teško pomognemo sugrađanima kojima krv život znači.

Jelena Trifunović pozvala je sugrađane koji još nisu postali davaoci, kao i redovne davaoce, da se priključe redovnoj akciji svake srede i pomognu.

„Drastično su smanjene zalihe 0 i A krvne grupe i tu su izraženi negativni RH faktori koji takođe nedostaju, a naravno i ostale krvne grupe su neophodne. Za sve ljude dobre volje  koji su zdravi vrata Crvenog krsta se otvaraju svake srede, mogu doći da nam pomognu i daju krv svima onima koji krv čekaju“, rekla je Trifunović i dodala da humani ljudi koji nisu dobrovoljni davaoci treba da se pripreme.

„Preporučljiv je neki laganiji obrok nemojte burek, majonez, već nešto lagano. Dođite i pomozite, dajte krv i da pomognemo ljudima koji se na ovaj način leče“, rekla je Trifunović.

Svake srede vrata Crvenog krsta Pančevo su otvorena od 9 do 12 za ljude dobre volje koji žele da pomognu,  dok je poslednja sreda u mesecu rezervisana za davaoce koji mogu da dođu od 13 do 17 sati.

(Pančevac)

KULTURNO LETO U PANČEVU: Koncert Nade Popaz u petak, 18. avgusta na platou ispred Narodnog muzeja

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.