MLADI VOLE GEJMING Danijela Poljak: Sjajna tribina „Od arkada do virtualne realnosti“

10:37

15.08.2023

Podeli vest:

Printscren/TV Pančevo

Zanimljiva tribina o video igrama bila je jedna od poslednjih aktivnosti koju je Grad Pančevo u saradnji sa Domom omladine Pančevo organizovao u sklopu obeležavanja Međunarodnog dana mladih. Cilj tribine bio je upoznati sve prisutne, bez obzira na uzrast, sa svetom video igara i gejming kulture. Predavači su bili profesori, antropolozi, gejmeri i predstavnici vodećih kuća za izradu video igrica.

„Tribina je protekla sjajno. Bilo je dosta mladih ljudi. Ispričali smo sve što smo imali o dekadama igranja igrica, konzolama, istorijatu. Najviše smo pričali o društvenom aspektu igranja igrica i na koji način to utiče na nas. Da li je igranje igrica gubljenje vremena ili zaista ima nešto od toga. Dok se milioni ulažu izgleda da nije samo gubljenje vremena“, kaže Danijela Poljak, urednica programa i antropolog.

Printscren/TV Pančevo

Urednik Ilija Serafimović kaže veruje da su predavanja prisutnim bila zanimljiva, posebno mladim, dodajući da su video-igrice prisutne naročito kod mladih te je stoga to i bila dobra tema.

Diskutovano je o tome kako tehnologija utiče na gejming ali i o tome kako su video igre nastale. Posebno interesantan aspekt koji je obuhvaćen tribinom bio je način na koji se kulturno nasleđe implementira u video igre. Uvođenjem detalja iz prošlih vremena, igre pružaju igračima jedinstvenu priliku da se upuste u avanturu kroz vreme i prostor, istražujući različite svetove i stvarajući snažnu emocionalnu vezu sa kulturnim nasleđem.

Manifestacija “Dan mladih” završila se besplatnom vožnjom katamaranom. Inače, Međunarodni dan mladih prvi put je obeležen 1999. godine, sa ciljem da se skrene pažnja javnosti na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika i studenata.

(Pančevac)

BOGDAN JELAČA IZ PANČEVA JE NEZAUSTAVLJIV: Pored titule najbržeg juniora osvojio je i bronzu u apsolutnoj konkurenciji!

ZMIJA NA MISI: Zaigrala se sa psom Fifijem koji je i alarmirao ukućane da je nezvani gost u dvorištu! Nije otrovna, ali svejedno susret nije prijatan

MAESTRO VIOLONČELA BOJAN TIRMENŠTAJN Uvek samo dalje i bolje sa svojim čelom! A sve je počelo kada je jednostavno rekao HOĆU ČELO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.