EVO KAKO ĆE IZGLEDATI BEOGRAD 2027! Srbija će doživeti potpunu transformaciju, građani će imati čime da se ponose

13:50

09.08.2023

Podeli vest:

Printscreen/Novosti

Na jučerašnjoj konferenciji predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je planove vezane za velika ulaganja u razvojne projekte koji će doprineti svim delovima naše zemlje, posebno prestonice Srbije.

Printscreen/Novosti

Imajući u vidu da će naša zemlja biti domaćin Ekspa 2027, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je juče izneo progresivne ideje i planove koji će „u potpunosti promeniti lice Srbije, ali i poboljšati kulturni i ekonomski život njenih građana“.

Kako je predsednik već izjavio, Srbija će doživeti potpunu transformaciju i građani će imati čime da se ponose, jer će naša država biti prikazana u najboljem mogućem svetlu.

– Beograd nećete moći da prepoznate, biće jedan od najlepših gradova na svetu, ne samo u Evropi. Ovo će značiti ogroman skok za ekonomiju naše zemlje i doprineće snažnom rastu i zato je za nas važno da se borimo i radimo što više, svi zajedno, da budemo ujedinjeni i da predstavimo našu Srbiju na najbolji način i uveren sam da ćemo u tome uspeti – rekao je predsednik.

Planovi za Beograd

Autobuska stanica

Printscreen/Novosti

Kako je predsednik rekao, beogradska autobuska stanica će biti gotova do 2025. godine.

Printscreen/Novosti

Železnička stanica Novi Beograd

Printscreen/Novosti

Predsednik je najavio da će železnička stanica Novi Beograd biti gotova 2026. godine.

Printscreen/Novosti

Zgrada Pošte

Predsednik Vučić je rekao da će biti rekonstruisana i stara železnička stanica i na tom mestu nalaziće se Korunovićeva zgrada pošte.

Printscreen/Novosti

– Vratiće se stara Korunovićeva fasada. Sa realizacijom tog projekta krećemo odmah – izjavio je Vučić.

Printscreen/Novosti

Pešački most na Savi

Printscreen/Novosti

– Rekonstruisaće se stari Železniki most koji će postati novi pešački most. Predviđeno je da na novom pešačkom mostu budu restorani i sadržaj će uglavnom biti namenjen mlađoj populaciji – rekao je on.

Novi most na Savi

Printscreen/Novosti

– Biće izgrađen novi, veličanstven most na Savi koji će biti nečujan. Stari most će imati upotrebnu vrednost i ideja je da spoji kraj Novog Beograda sa početkom Zemuna sa Velikim Ratnim ostrvom i biće prava atrakcija za Beograd.

Metro

Printscreen/Novosti

– Što se tiče beogradskog metroa, uskoro kreću radovi na svakom koraku, a pre kraja 2028. godine biće otvorena prva linija metroa.

EKSPO

Printscreen/Novosti

U okviru Sajamskog prostora, gde će sve države sveta imati priliku da se predstave, Srbija će imati paviljon koji će konstruisati domaće arhitekte na poziv predsednika Vučića, a gde će na najbolji nalji način biti predstavljena naša zemlja.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.